15 Φεβρουαρίου 2021

Ποια είναι η γυναίκα στην Αράχωβα που χειρίζεται εκχιονιστικό μηχάνημα



Η μοναδική ίσως γυναίκα σε ολόκληρη την Ελλάδα που χειρίζεται εκχιονιστικό μηχάνημα μιλάει στο protothema.gr και εξηγεί πως βρέθηκε στο τιμόνι ενός οχήματος που ζυγίζει 10 τονους και χρειάζεται αρκετή επιδεξιότητα για να το κουμαντάρεις
Η 46χρονη Έφη Ανάγνου από την Αράχωβα έχει μπει για τα καλά στη μάχη που διεξάγεται τις τελευταίες ώρες στους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους της ορεινής κωμόπολης προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί παρά τις σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν τόσο το νομό Βοιωτίας όσο και σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Είναι ίσως δε και η μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα που έχει την ικανότητα να βρίσκεται στο τιμόνι ενός οχήματος που ζυγίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάτι παραπάνω από 10 τόνους και χρειάζεται αρκετή επιδεξιότητα για να το κουμαντάρεις ώστε να γίνει σωστά η δουλειά, δηλαδή ο αποχιονισμός δρόμων.





Η εκπαίδευση ενός χειριστή εκχιονιστικού γίνεται μόνο δίπλα σε έμπειρο χειριστή και απαιτούνται τουλάχιστον 600 ημερομίσθια ενώ ο οδηγός πρέπει να διαθέτει φυσική δύναμη, σταθερότητα στα χέρια και στα πόδια, συντονισμό κινήσεων, καλή αυτοσυγκέντρωση, μηχανική ικανότητα αλλά και ικανότητα αντίληψης χώρου, διότι ένα και παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά.

Η Έφη Ανάγνου διαθέτει ανάλογη εμπειρία σε βαρέα μηχανήματα τα τελευταία 15 χρόνια, όμως επειδή δεν υπήρχαν έμπειροι και ικανοί χειριστές για τα εκχιονιστικά, προθυμοποιήθηκε να ανέβει στο τιμόνι τους για να διευκολύνει τις μετακινήσεις των συντοπιτών της κατά την διάρκεια του χειμώνα και απέναντι σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα όπως αυτό της «Μήδειας».



«Είναι μια δουλειά που άπαξ και την αναλάβεις πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος ότι μπορεί αν χρειαστεί να μείνεις άυπνος μέχρι και ολόκληρες μέρες» λέει στο protothema.gr η Έφη Ανάγνου.




Βρίσκεται στο τιμόνι του εκχιονιστικού από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε ξεκουραστεί ούτε λεπτό. Στο ερώτημα, πότε προβλέπεται να επιστρέψει στο σπίτι της, εκείνη απαντά αυθόρμητα και με ειλικρίνεια: «Θα δούμε. Αν το θελήσει ο Θεός. Όσο συνεχίζει και χιονίζει εμείς θα είμαστε στους δρόμους».

https://www.protothema.gr/greece/article/1095342/i-efi-pou-ta-vale-me-tin-mideia/?utm_source=rss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin