1 Φεβρουαρίου 2021

Απολαμβάνοντας τη θάλασσα από τον χιονισμένο Παρνασσό στα 2.500 μέτρα







Ο χειμώνας έχει ταυτιστεί σίγουρα με τον Παρνασσό και οι συγκινήσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του πολλές και αξέχαστες. Ο Παρνασσός είναι το βουνό της διπλανής πόρτας που συνδυάζει τη φύση με την παράδοση, τη διασκέδαση με την χαλάρωση και την ηρεμία και την ευκαιρία να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Κάποιες φορές, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις, ειδικά αν καταφέρεις να φτάσεις στην κορυφή του, δηλαδή στα 2.500 μέτρα. Να απολαύσεις μια θέα που θα σου μείνει αξέχαστη σε όλη σου τη ζωή.
Το βουνό της διπλανής πόρτας που πάντα σου προσφέρει νέες εμπειρίες

Ο Παρνασσός οφείλει το όνομά του στον μυθικό ήρωα Παρνασσό.Ήταν ο γιος του Ποσειδώνα και της νύμφης Κλεοδώρας ο οποίος λέγεται ότι είχε κτίσει πάνω στο βουνό μια πόλη. Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν το χειμώνα τον Παρνασσό για μερικές μέρες απόδρασεις στα χωριά του όπως είναι η Αράχωβα και η Αγόριανη.

Το βουνό αυτό της Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας και το ύψος του αγγίζει τα 2.457 μέτρα με υψηλότερη κορυφή τη Λιάκουρα. Είναι ένα από τα υψηλότερα και γοητευτικά βουνά της Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα το βουνό αποτελεί μία από τις νότιες απολήξεις της Πίνδου. Εκτείνεται με νοτιοανατολική κατεύθυνση και χωρίζει την κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισού από εκείνη της Άμφισσας. Ουσιαστικά αποτελεί το νοτιοανατολικό τμήμα του μεγάλου ορεογραφικού συμπλέγματος της κεντρικής Ρούμελης, από τα άλλα δύο τμήματα του οποίου, την Γκιώνα και τα Βαρδούσια, υπολείπεται σε ύψος λίγα μόλις μέτρα.
Απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα από τον χιονισμένο Παρνασσό στα 2.500 μέτρα

Ένα άκρως εντυπωσιακό και ταξιδιάδρικο βίντεο από την κορυφή του Παρνασσού σίγουρα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας. Κι αυτό γιατί δεν απολαμβάνεις εύκολα τη θέα προς τη θάλασσα από τον χιονισμένο Παρνασσό. Οι εικόνες δημιουργούν γαλήνη και ηρεμία και ταυτόχρονα μπορείς να απολαύσεις κάτι σπάνιο, τη θάλασσα και μια χιονισμένη κορυφή ενός βουνού. Ισχυρό κίνητρο για να αποκτήσεις την κατάλληλη φυσική κατάσταση και να το κάνεις. Αν ξέρεις ότι θα απολαύσεις τέτοιες όμορφες εικόνες.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί  από το κανάλι On Parnassos του Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin