5 Φεβρουαρίου 2021

Επίσημη ενημέρωση για τα 3 κρούσματα covid σε οικογένεια στην στην Αράχωβα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19 ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Την προηγούμενη Κυριακή 31/1 εμφάνισε συμπτώματα και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό πατέρας αγοριού που φοιτά στο νηπιαγωγείο Αράχωβας.

Ο μαθητής  παρέμεινε στο σπίτι και την Δευτέρα 2/2 το βράδυ διαγνώστηκε, μετά από διεξαγωγή μοριακού τεστ, θετικός στον κορονοϊό, όπως και η μητέρα του.

➡️ Με πρωτοβουλία του δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας πραγματοποιήθηκαν:

✔️ Την Τρίτη 2/2 το πρωί απολύμανση σε όλους τους χώρους του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού Αράχωβας που συστεγάζονται.

✔️ την Τετάρτη 3/2 το πρωί μοριακά τεστ στις 6 εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου, καθώς και στις 2 εκπαιδευτικούς, στην καθαρίστρια και την μαγείρισσα του παιδικού σταθμού (που συστεγάζεται), και στον επαγγελματία οδηγό ταξί που μεταφέρει κάποιους μαθητές του νηπιαγωγείου.

❗ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ❗

✔️  την Τετάρτη 3/2 πραγματοποιήθηκαν 58 δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης (rapid test) κορονοϊού που διέθεσε ο δήμος  σε  μαθητές του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού.

Όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά, εκτός από 2 δείγματα  που ήθελαν διερεύνηση, με αποτέλεσμα οι δύο μαθητές και οι οικογένειές τους να υποβληθούν σε μοριακό τεστ την Πέμπτη 4/2 και Παρασκευή 5/2.

❗ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ❗

➡️ Από την Τέταρτη 3/2 τόσο ο παιδικός σταθμός του δήμου όσο και το νηπιαγωγείο δεν λειτούργησαν.

➡️ Με απόφαση της διεύθυνσης Α/θμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας το νηπιαγωγείο Αράχωβας ανέστειλε την λειτουργία του από την Πέμπτη 4/2 μέχρι 15/2.
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στις οικογένειες των παιδιών να παραμείνουν στο σπίτι και τα μεγαλύτερα αδέλφια να μην πάνε στο σχολείο την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού Αράχωβας, καθώς και τους γονείς, για την άψογη συνεργασία.

Η δημοτική αρχή, η διεύθυνση του νηπιαγωγείου, η διεύθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας και η διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας ήταν από την πρώτη στιγμή σε απόλυτη επικοινωνία και συνεργασία, και τηρήθηκαν στο μέγιστο οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η δημοτική αρχή από την αρχή της πανδημίας προσπαθεί με ψυχραιμία και σοβαρότητα να συμβάλει με κάθε τρόπο στην τήρηση των μέτρων και είναι η μόνη έγκυρη πηγή ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Μέριμνα όλων μας η διατήρηση της δημόσιας υγείας.

Οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν καθοριστικά για την μη εξάπλωση του ιού και την θετική έκβαση.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους ασθενείς.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin