14 Φεβρουαρίου 2021

Διευκρινήσεις σχετικά με δημοσίευμα

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση λόγω απουσίας οικονομοτεχνικής μελέτης και άλλων διευκρινιστικών πληροφοριών για το θέμα


Τεχνική αστοχία ή κάτι άλλο; Όπως και να έχει, όπου κι αν βρίσκεται η αλήθεια, η πραγματικότητα είναι ότι στο θέμα της ψήφισης της ίδρυσης της δημοτικής συγκοινωνίας στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, φαίνεται ότι έχουν προκύψει πέραν του ενός επίσημα πρακτικά, κάτι που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους κόλπους των αιρετών του Δήμου. Και όχι μόνο!

Το ζήτημα αφορά στο πληροφοριακό υλικό που περιλαμβάνει η ανάρτηση στο Διαύγεια του Δήμου αναφορικά με τα πρακτικά της συζήτησης που έλαβε χώρα στις 29 Δεκεμβρίου για το θέμα της σύστασης δημοτικής συγκοινωνίας. Το κείμενο της ανάρτησης, που υπογράφεται από το Δήμαρχο Γιάννη Σταθά με την ένδειξη "ακριβές απόσπασμα",  έχει ημερομηνία 18 Ιανουαρίου και "ανέβηκε" στην πλατφόρμα του Διαύγεια την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 13:02:53, και αποτέλεσε την πρώτη ύλη της χθεσινής μας δημοσίευσης για το θέμα, όπου αναφέρεται, όπως αναφέρεται ακριβώς και στο εν λόγω πρακτικό, ότι με την εισήγηση διαφώνησαν μόνο ο Γ. Σαμουήλ και η Πρόεδρος της Κοινότητας Αράχωβας. 

Διαβάστε σχετικά:

Το δημοσίευμα του iparnassos

Η ανάρτηση του Δήμου στη Διαύγεια

Η δημοσίευση του θέματος χθες από το iparnassos προκάλεσε αντιδράσεις αναφορικά με την ακρίβεια των αναφερομένων πληροφοριών σε αυτό. Η Πρόεδρος της Κοινότητας της Αράχωβας, Ευσταθία Ιγγλέζου, σε επικοινωνία της με το iparnassos επισήμανε ότι, πέρα από τη δική της τοποθέτηση, το θέμα καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση κι όχι ο Γ. Σαμουήλ, όπως αναφέρει το ανεβασμένο στο Διαύγεια πρακτικό του Δήμου.

Επιπλέον, σε επικοινωνία με το iparnassos ήρθε και ο Λουκάς Ζάκκας, ο οποίος τόνισε και εκείνος ότι η εισήγηση δεν έγινε αποδεκτή τόσο από την παράταξή του όσο και από εκείνη του Γ. Σωτηρίου, καθώς απουσίαζε τόσο η οικονομοτεχνική μελέτη όσο και η παροοχή άλλων στοιχείων, τα οποία η αντιπολίτευση θεωρούσε απαραίτητα, προκειμένου να διαμορφώσει γνώμη, ζητώντας την αναβολή του θέματος μέχρι αυτά να παρασχεθούν.

Πρόσθετα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης επισήμανε ότι έχει στην κατοχή του άλλο επίσημο πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο και μας ανέγνωσε και στο οποίο τονίζεται και αιτιολογείται η απορριπτική στην εισήγηση θέση της ΛΑ.ΣΥ του Δήμου Δ-Α-Α, κάτι το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά στο πρακτικό του Δήμου που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Το iparnassos οφείλει να αποκαταστήσει την τάξη αναφορικά με το ζήτημα και να παρουσιάσει τις θέσεις όσων ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του, προκειμένου οι αναγνώστες του να έχουν την πλήρη εικόνα του ζητήματος. Επιπλέον, πρέπει να επισημάνουμε την αστοχία που φαίνεται ότι υπάρχει στο επίσημο έγγραφο του Δήμου. 

Τέλος, σημειώνουμε ότι το iparnassos είχε έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο, Γιάννη Σταθά, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για το σημαντικό αυτό θέμα την επάυριο εκείνης της συνεδρίασης. Ωστόσο, η άντληση πληροφοριακού υλικού δεν είχε σταθεί εφικτή, καθώς ο Δήμαρχος μάς είχε δηλώσει ότι πάγια αρχή του είναι να μην μιλάει στον Τύπο για ζητήματα που άπτονται των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin