3 Φεβρουαρίου 2021

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
                        Λιβαδειά    3/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




        Σήμερα, όλο και περισσότεροι Λοιμωξιολόγοι  ομολογούν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα διασποράς του ιού εστιάζεται στους χώρους εργασίας. Επιμένουν πως ο συγχρωτισμός δεκάδων εργαζομένων σε χώρους δουλειάς, καθώς και η μεταφορά τους από και προς την εργασία τους, με μη επαρκή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που χρήζει άμεσης λύσης, αυτή την περίοδο. 

       Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα. Γιατί ούτε υποστήριξε επαρκώς, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με γιατρούς και ΜΕΘ,ούτε επάνδρωσε επαρκώς τις Υπηρεσίες, που έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον του ελέγχου των συνθηκών εργασίας και μεταφοράς των εργαζομένων. 

     ΄Ετσι στις περίπου 2000 βιομηχανικές μονάδες του Νομού Βοιωτίας που είναι αιτία της μεγάλης κινητικότητας των εργαζομένων, αντιστοιχεί αριθμός ελεγκτών μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού. Επίσης δεν γίνεται επαρκής χρήση των στοχευμένων, και συστηματικών επαναληπτικών τεστ ιχνηλάτησης του ιού, ώστε η Υγεία και η Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς να προστατευτεί, βρίσκοντας τις ακριβείς εστίες και απομονώνοντάς τες. 

Αντίθετα εφαρμόζεται το μέτρο της καραντίνας σε όλο τον πληθυσμό, καταστρέφοντας την μικρή οικονομία και τις ζωές των ανθρώπων.

        Αφού δεν αντιμετωπίζεται όμως ο ανεξέλεγκτος συγχρωτισμός στους μεγάλους χώρους εργασίας και στις μετακινήσεις των εργαζομένων, προσπαθούν με lockdown σε Δήμους και Κοινότητες να λύσουν το πρόβλημα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση, αλλά δημιουργεί και επιπλέον προβλήματα. 


Φτάνει πια! Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα.


Διεκδικούμε:

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Να υπάρξει παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Να πραγματοποιηθούν δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο εργασίας, με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.

Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εργασίας.

Να γίνει καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση, με διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Να γίνει διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί, άδειες ειδικού σκοπού κλπ.) των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα. Οι άδειες ειδικού σκοπού να δίνονται με επιβάρυνση του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. 

Να γίνεται ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από την εργασία τους, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συχνές απολυμάνσεις, διασφάλιση ανώτερου αριθμού επιβαινόντων στα ΚΤΕΛ, ΟΣΕ και τα  λεωφορεία των εταιρειών.

Να γίνει ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων του Νομού Βοιωτίας με τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν να γίνει επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων της περιοχής. 

Να διασφαλιστεί ο αριθμός των εμβολίων στο σύνολο του πληθυσμού, ώστε να γίνει μαζικός εμβολιασμός όλου του λαού.

Να παρθούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των Σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού.  Ατομικά Μέσα Προστασίας σε όλα τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια.


                                                      

   Για       το       Δ.Σ.

                                    

Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ          ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin