2 Φεβρουαρίου 2021

Ατύχημα στο Αλουμινίο της Ελλάδας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Το ατύχημα, που έγινε στις 31/1/2021και ώρα 10.00΄ π.μ. στο εργοστάσιο της Αλουμίνιου της Ελλάδος και στο χώρο του χυτηρίου, από καθαρή τύχη δεν ήταν και θανατηφόρο. Το ατύχημα προκλήθηκε κατά την διάρκεια εργασίας καθαρισμού του μετάλλου σε φούρνο χύτευσης, από τις λεγόμενες σκουριές. Η εργασία αυτή γίνεται με ειδικό μεταλλικό εργαλείο που το εφαρμόζουν σε περονοφόρο μηχάνημα και τραβά από το ρευστό μέταλλο τις σκουριές που εμποδίζουν την χύτευση. Από δυσλειτουργία της εγκατάστασης εκσφενδονίσθηκαν τόνοι μετάλλου πάνω στο όχημα που οδηγούσε ο συνάδελφος το οποίο και κάηκε ολοσχερώς. Τα αντανακλαστικά του συναδέλφου τον έσωσαν καθώς βγήκε έγκαιρα από το όχημα και δέχτηκε την άμεση βοήθεια των συναδέλφων του.
Η συγκεκριμένη εταιρεία χρόνο το χρόνο καταγράφει νέα ρεκόρ κερδών που οφείλονται και στην εντατικοποίηση της εργασίας. Η αύξηση του όγκου δουλειάς χωρίς την αντίστοιχη αύξηση των θέσεων εργασίας είναι από τις κύριες αιτίες, από επιστημονική άποψη, αλλά και από εργατική εμπειρία, που αυξάνει τον κίνδυνο των εργατικών ατυχημάτων.
Έτσι το ατύχημα αυτό, θέτει προ των ευθυνών της την ιδιοκτησία και την διοίκηση του εργοστασίου για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων στους χώρους δουλειάς, με στόχο τόσο την αποσυμφόρηση, όσο και την ασφάλεια στην εργασία.
Απαιτούμε από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες και την Διοίκηση του Εργοστασίου να εργαστούν για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος.
   Για       το       Δ.Σ.
                                   
Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin