14 Φεβρουαρίου 2021

Ποιοι και γιατί διαφωνούν με τη δημοτική συγκοινωνία στον Δήμο ΔΑΑ ;


Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαμουήλ και η Πρόεδρος του τοπικού της Αράχοβας, Ευσταθία Ιγγλέζου, επικεντρώνονται στην απουσία οικονομοτεχνικής μελέτης


Με μεγάλη πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας ενέκρινε τη σύσταση δημοτικής συγκοινωνίας, σε μια συνεδρίαση που αν και πραγματοποιήθηκε εδώ και πάνω από ένα μήνα, ωστόσο πολύ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά στοιχεία.

Η εισήγηση της  Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Σώμα, ενώ αποφασίστηκε παράλληλα εξουσιοδότηση του Δημάρχου, Γιάννη Σταθά, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης. 

 Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου η δημοτική συγκοινωνία περιλαμβάνει δύο γραμμές. Πιο συγκεκριμένα, τη διασύνδεση των κοινοτήτων του Δήμου και τη διασύνδεση της Αράχωβας με τον οικισμό Καλύβια

Η δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας έχει σκοπό τη σύνδεση όλων των κοινοτήτων και οικισμών του Δήμου μεταξύ τους αλλά και με την έδρα του Δήμου το Δίστομο, τη σύνδεση όλων των κοινοτήτων με τις στάσεις ΚΤΕΛ προκειμένου να είναι πιο εύκολη η μετακίνηση προς τη πρωτεύουσα του Νομού και να καλυφθούν οι άγονες περιοχές, την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων αλλά κυρίως των τουριστών κατά τη διάρκεια των εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα, αργίες) και τα Σαββατοκύριακα με κύριο στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της Κοινότητας Αράχοβας, καθώς και τη η σύνδεση λειτουργικών εγκαταστάσεων του Δήμου και την εξυπηρέτηση των δημοτών στο επίπεδο της πρόσβασης σε αυτές.

Ο Γιώργος Σαμουήλ το καταψήφισε διότι χρήζει οικονομικής μελέτης και ανάλυσης λειτουργίας.  Στο θέμα τοποθετήθηκε τηλεφωνικά η Ευσταθία Ιγγλέζου, Πρόεδρος του Τ. Σ. Αράχοβας, ως εξής: 

«Θα συμφωνούσα, αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Συγκοινωνία θα εξυπηρετήσει τους Αραχοβίτες και ευρύτερα όλους τους δημότες του Δήμου. Διατυπώνω τις επιφυλάξεις μου διότι: δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη και φοβούμαι ότι και αυτό θα είναι ένα πυροτέχνημα του Δημάρχου, μία δηλαδή ανεφάρμοστη απόφαση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin