15 Φεβρουαρίου 2021

200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Βοιωτία. Μαθητικός διαγωνισμός.




Το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνουν Μαθητικό Διαγωνισμό για τους μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας σχετικά με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ιδιαίτερα σχετικά με τη συμβολή της Βοιωτίας μας στην Ελληνική Επανάσταση.

 

Ο Μαθητικός διαγωνισμός αποσκοπεί στη συγγραφή πρωτότυπων κειμένων, ποιημάτων και στην εκπόνηση εικαστικών έργων με θέμα:

 

"Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν"

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και αφορά τρεις κατηγορίες:

 

1. τη συγγραφή κειμένου εργασίας,

2. τη συγγραφή ποιήματος και 

3. τη δημιουργία εικαστικού έργου (ζωγραφική, γλυπτική κα). 

 

Οι εργασίες μπορεί να είναι είτε ατομικές, είτε ομαδικές (2 έως 5 μαθητές/-τριες) και προτείνεται να υλοποιηθούν υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό καθηγητή, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα κείμενα εργασίας προτείνεται να είναι εκτάσεως 2.500 - 3.500 λέξεων.

 

Βασικά κριτήρια αξιολόγησης κάθε εργασίας και κάθε έργου θα είναι η ποιότητα και πληρότητα των κειμένων και των ποιημάτων, καθώς και η έμφαση στη συμβολή της Βοιωτίας μας στην Ελληνική Επανάσταση. Επίσης, θα αξιολογηθούν τόσο η ποιότητα, όσο και η σύνδεση των εικαστικών έργων με τη συμβολή της Βοιωτίας στον επαναστατικό Αγώνα.

 

Σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού (κείμενο, ποίηση, εικαστικό έργο) και ανά βαθμίδα (Γυμνάσιο, Λύκειο) θα απονεμηθούν τρία βραβεία, το πρώτο χρηματικό, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν συνεννοήσεως του Κέντρου  με  την Διεύθυνση, και σύμφωνα με τις επικρατούσες υγειονομικές συνθήκες. 

 

Προθεσμία υποβολής των εργασιών είναι

η Παρασκευή των Βαΐων 23 Απριλίου 2021.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail του Κέντρου kembd20@gmail.com και τηλεφωνικά στον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, τηλ. 6985551180, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου και στην κ. Αδαμάκη Καλλιόπη, Φιλόλογο εκπαιδευτικό του 2ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, (τηλέφωνο: 6944546640, e-mail: yiankats@otenet.gr).


Σημειώνεται ότι το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ» https://www.facebook.com/KEMBD2020 αποτελεί σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ισόβιο Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄. 

Σκοπός του σωματείου είναι η καταγραφή, έρευνα και μελέτη της κοινωνικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής εξέλιξης της Βοιωτίας διαχρονικά, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ όλων των επιστημονικών συλλόγων, οργανώσεων και κατοίκων της Βοιωτίας καθώς επίσης και η περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή της Βοιωτίας. Μέλη του Κέντρου γράφονται με αίτησή τους όλοι όσοι κατάγονται από την Βοιωτία, όσων ένας από τους γονείς τους κατάγεται από την Βοιωτία και όσοι είναι φίλοι της Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin