20 Ιουνίου 2020

Π. ΑΔΑΜΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ( ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΡΥΣΗ)


ΦΩΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
            Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΔΑΑ, με απόφασή του, προχώρησε ΝΟΜΙΜΑ, στον καθαρισμό της παράνομης χωματερής της Αράχοβας , στην περιοχή Λάζαρου Βρύση.
  Πράγματι σήμερα αυτή η περιοχή έχει καθαρίσει από τα κάθε λογής απόβλητα που είχαν συσσωρευτεί εκεί από πολλά χρόνια, δημιουργώντας μια  τεράστια εστία μόλυνσης, αλλά παρουσιάζοντας και μια αντιαισθητική εικόνα, που δεν  άρμοζε στην Τουριστική Πόλη της Αράχοβας!
Το ποσόν αυτού του  έργου ανήλθε στο ύψος των 25.000 ευρώ περίπου! και μάλιστα λόγο του επείγοντος του θέματος,  ψηφίστηκε από το ΔΣ η διεξαγωγή του εξωραϊστικού έργου  να γίνε ΟΧΙ με διαγωνισμόΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ!
Μέχρι  δω  τα πάντα είναι νόμιμα!
      Όμως από εδώ και κάτω τα πράγματα πήραν  περίεργη τροπή.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟ Κ, ΣΤΑΘΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΟΒΑ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ!
Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι δύο:

1.    Ο κ. Δήμαρχος, θεωρεί ότι αυτή η πράξη του ( να αναθέσει δηλαδή το σημαντικό έργο των 25.000 ευρώ σε συνεργείο εκτός Αράχωβας),  αν και είναι απόλυτα νόμιμη, είναι και ΗΘΙΚΗ;
2.    Οι κ.κ. Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, οι προερχόμενοι από την Αράχοβα, που υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί που τους έστειλαν οι Πολίτες της Αράχοβας για να προασπίζουν τα συμφέροντά τους, ήταν  γνώστες αυτής της ανάθεσης, και συμφώνησαν με την συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια του Δημάρχου;

ΥΣ κ. Δήμαρχε, αν νομίζεις ότι οφείλεις μια απάντηση στους Πολίτες της Αράχοβας, θα παρακαλούσα να τις απευθύνεις ο ίδιος, ( είναι αντίστοιχα εύκολο, με τις φωτογραφίες της Αράχοβας,  που καθημερινά ανεβάζεις στο facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ

6 σχόλια:

  1. Στο φινάλε αν δεν απαντάει ο Σταθάς, ας απαντήσει ο αντιδήμαρχος Αράχωβας.

    Πως ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος!!! Διαμαρτυρεται ειναι η Αράχωβα ? 9 χρόνια Καλλικράτης και εχει σαρώσει τις Αναθέσεις. Ας δημοσιεύσει η Οικονομική Υπηρεσία τα ΑΦΜ που εχουν πάρει Ανάθεση Έργου (αν οχι ολα, απο το ποσό των 5000 € και πάνω) και θα δείτε κ. Αδαμάκο την πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι σχολιαστές (ούτε καν ανώνυμα) δεν βλέπω να μου την πέφτουν. Εσείς όμως όντας Δημοτικός Σύμβουλος Κε Αδαμάκο που θέσατε ένα θέμα? Για σάς το πρόβλημα σταματά στο εάν θα βολευτούν συντοπίτες και φίλοι σας? Για σάς δεν είναι πρόβλημα το ότι έναν νόμο 4412/2016 αρ.118 στο θέμα των αναθέσεων αιρετοί και υπηρεσιακοί τον έχετε κάνει κωλόχαρτο έτσι? Εκτός εάν περιμένετε την απάντηση του Δημάρχου ή του Αντιδημάρχου. Και επανερχόμενος να μας πείτε τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια που είχατε εσείς το μαχαίρι έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σταθώ στην παρένθεση : (ούτε καν ανώνυμα) !!!

      Δηλαδή σοβαρά προτιμάτε ανώνυμα σχόλια?

      Για μένα το ανώνυμα ίσως θα έπρεπε να μην "ανεβαίνει" και καθόλου. Δεν έχει καμμιά αξία. Όποιος έχει το θάρρος της γνώμης, να βγει να το πει, να γίνει δυσάρεστος και να αναλάβει και τις ευθύνες γι' αυτό. Έχω την αίσθηση ότι στο παραπάνω θα συμφωνεί μαζί μου ακόμη κι ο .... Σταθάς !!!!!!!!

      :):):)

      Πέραν από εκεί έχω την άποψη ότι ο Δήμαρχος και ο Χ κατέχων ένα ανάλογο αξίωμα, ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε κάποιο σχόλιο σ' ένα blog, ή στο Facebook κτλ κτλ

      Κι αλίμονο αν ήταν. Όταν όμως ένα άλλο θεσμικό όργανο, όπως το τοπικό συμβούλιο ή ακόμη κι ένας μεμονωμένος σύμβουλος καταγγέλει πράγματα επώνυμα, τα οποία ΕΝΙΟΤΕ φτάνουν μέχρι την περιφέρεια και ακόμη ο τρόπον τινά "καταγγελομενος" ΔΕΝ απαντά, τίθεται ζήτημα.

      Κι αυτό έθιξαν τα σχόλια μου. Ότι περίμενα, όπως και πολλοί δημότες ίσως, απάντηση από τον Δήμαρχο.

      Κι ας είχε άδικο το τοπικό ή ο Αδαμάκος (αν είχαν). Ας απαντήσει ο Δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος να βγάλουμε συμπεράσματα.

      Δεν απάντησαν όμως......

      Τώρα γιατί να σας την ... "πέσουν" οι κατά τα άλλα λαλίστατοι σχολιαστές, αποτελεί πραγματικό μυστήριο !!!

      Πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο κ. Λεραντζη.......

      Διαγραφή
    2. Nick Charitos καλησπέρα

      Φυσικά και δεν προτιμώ ανώνυμα σχόλια, γι' αυτό και πάντα σχολιάζω επώνυμα, απλά το (ούτε καν ανώνυμα) ήταν λίγο τρολάρισμα μήπως απαντήσει κανένας. Μάταια όμως !!!
      Επίσης θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας ότι όταν γίνεται μία καταγγελία που αφορά στην διαχείριση Δημοτικού χρήματος πρέπει να δίνονται διευκρινίσεις από τους διαχειριστές της εξουσίας έστω και αν δεν είναι υποχρεωμένοι. Πωλώ μάλλον όταν αυτή γίνεται από Δημοτικό Σύμβουλο.
      Φαντάζομαι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και όποιος κατά το παρελθόν έχει διαχειριστεί Δημοτικό χρήμα, όπως επίσης και ο κ. Αδαμάκος ως Δημοτικός Σύμβουλος για τον οποίο έχω ακούσει θετικά σχόλια, αλλά δεν τον γνωρίζω.
      Επειδή παρακολουθώ αρκετά χρόνια, όσο γίνετε τα τεκταινόμενα και στις πέντε κοινότητες του Δήμου μας και θέλω να επισημάνω ότι ο Στάθης ο Γιαννέλος παλαιότερα και ο Χάρης ο Αλμπάνης παλαιότερα αλλά και σήμερα, είναι δύο πρόσωπα που μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία.
      Αφού λοιπόν μπήκατε στον κόπο να σχολιάσετε θέλω να σας πληροφορήσω γιατί ίσως δεν το γνωρίζεται ότι ο Χάρης ο Αλμπάνης ως Αντιδήμαρχος απάντησε σε αυτή την καταγγελία, καλά ή κακά μπορείτε να το κρίνετε
      (βλ. Facebook στην ομάδα ΑΡΑΧΩΒΑ). Για την συνέχεια στην παροχή διευκρινίσεων, δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να γελάσει ή να κλάψει.
      Τέλος εάν κάποιος δημότης έχει έναν "λόγο" να χρίζει απάντησης για το συγκεκριμένο θέμα, εγώ έχω τουλάχιστον έναν παραπάνω.

      Υ.Γ. Εάν δεν ξεπεραστούν τέτοιες τοπικίστικες λογικές και πρακτικές ΕΝΑΣ Δήμος δεν θα γίνουμε ποτέ, η Αράχωβα θα ξαναδυσκολευτεί να κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο ή το Δίστομο στο μέλλον και στον επόμενο Καλλικράτη θα απορροφηθούμε από τον Δήμο Λεβαδεών, πράγμα που εύχομαι για να τελειώσει το πάρτυ κάποιων !!!

      Διαγραφή
    3. Τα σέβη μου. Καθυστέρησα να διαβάσω το σχόλιο. Δεν έχω δει την απάντηση του Χάρη, αλλά θα τη δώ. Συμφωνώ στα περισσότερα αν όχι σε όλα.....

      Διαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin