19 Ιουνίου 2020

Από την συνάντηση του Γ. Σταθά με τον πρέσβη της Παλαιστίνης



Συνάντηση του πρέσβη της Παλαιστίνης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης


Αρκετούς εκπροσώπους από τους δήμους Ιλίου, Βύρωνα, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Διστόμου, Αγίου Δημητρίου και Περάματος δέχθηκε, τη Δευτέρα, ο πρέσβης της Παλαιστίνης, τους οποίους ενημέρωσε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στις σχέσεις Παλαιστίνης-Ισραήλ.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν τη δέσμευσή τους και την αλληλεγγύη τους στα παλαιστινιακά δικαιώματα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας:


Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi υποδέχθηκε στην Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης αρκετούς Δημάρχους, αντί - Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων Ίλιον, Βύρωνα, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Δίστομο - Αράχωβα - Αντίκυρα, Άγιος Δημήτριος, Πέραμα.

Ο Πρέσβης Toubassi ήθελε να τους ευχαριστήσει εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού και της Ένωσης Παλαιστινιακών Δήμων για τη συμμετοχή τους και την εκπεφρασμένη αλληλεγγύη τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πρεσβείας να υψώσουν την παλαιστινιακή σημαία στα δημαρχεία προς τιμήν της Ημέρας της Nakba (καταστροφή) 15 Μαΐου καθώς και για τις παραληφθείσες επιστολές και δηλώσεις αλληλεγγύης για τον δίκαιο αγώνα του λαού μας.


Ο Πρέσβης τους ενημέρωσε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις της ισραηλινής κατοχικής κυβέρνησης σχετικά με την προσάρτηση και τους εποικισμούς, οι οποίοι ουσιαστικά αποτελούν επέκταση της ουσίας της συνεχιζόμενης 53χρονης βάναυσης κατοχής που επιδιώκει να εφαρμόσει το σχέδιο σιωνιστών εποίκων σε όλα τα ιστορικά εδάφη της Παλαιστίνης πριν από 72 χρόνια, με τη σιωπή πολλών χωρών του κόσμου που ακολουθούν την πολιτική της υποκρισίας και δυο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά στις παραβιάσεις του Ισραήλ.

Ο Πρέσβης Toubassi υπενθύμισε το προηγούμενο συνέδριο του Δικτύου Δήμων της Ελλάδας που έλαβε στα Ιωάννινα όπου παρευρέθηκε ο ίδιος ο Πρέσβης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Δήμων και αξιωματούχοι της πρεσβείας κατά την οποία εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση επιβεβαιώνοντας την κοινοβουλευτική απόφαση (Δεκέμβριος 2015) καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα προ της 4 ης Ιουνίου 1967, να απορρίψει τις ισραηλινές παραβιάσεις, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Πρέσβης Toubassi τόνισε ότι είναι σημαντικό να ανανεωθούν αυτές οι εκκλήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το διεθνές δίκαιο και να περισώσει τις εναπομείνασες δυνατότητες της αρχής της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα πριν από το 1697 και ταυτόχρονα να ασκήσει πίεση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή ποινικών μέτρων και κυρώσεων στο Ισραήλ.

Όλοι οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους εξέφρασαν τη δέσμευσή τους και την αλληλεγγύη τους στα παλαιστινιακά δικαιώματα και το παλαιστινιακό όραμα για την ειρήνη που παρουσίασε ο Πρόεδρος MahmoudAbbas στα Ηνωμένα Έθνη και τόνισαν την ανάγκη τερματισμού της κατοχής. Όλα τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν το έργο και τη συνεργασία τους για την αναβάθμιση και την κινητοποίηση του δικτύου αλληλεγγύης και των σχέσεων αδελφοποίησης με παλαιστινιακούς δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin