19 Ιουνίου 2020

Νέες δεσμεύσεις για αναβάθμιση του χιονοδρομικού Παρνασσού.

Στην ΕΤΑΔ ο Γιάννης Οικονόμου  και για το Χιονοδρομικό  Παρνασσού. Συνάντηση εργασίας για δύο σημαντικούς αναπτυξιακούς πόλους, των Λουτρών Υπάτης και του Παρνασσού, είχε την Παρασκευή 19 Ιουνίου ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, με τη συμμετοχή φορέων και εκπρόσωπων από τις παραπάνω περιοχές.

Η συνάντηση ήρθε σαν αποτέλεσμα προεργασίας και αλλεπάλληλων επαφών που είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κ. Οικονόμου τόσο με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, όσο και της ΕΤΑΔ.Όσον αφορά το μέρος της συζήτησης για τον Παρνασσό συζητήθηκε η συνολική αναβάθμιση του χιονοδρομικού Κέντρου.

Για το σκοπό αυτό:

– Έχουν ήδη προετοιμαστεί και ενταχθεί στο ΕΣΠΑ οι μελέτες για την τεχνητή χιόνωση που θα διευρύνει τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου.

– Έχουν ήδη προχωρήσει έργα όπως η κατασκευή του παρκινγκ της Φτερόλακας, η κατασκευή λιμνοδεξαμενής και η επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου προς τη θέση «Σαχάρα».

– Κρίθηκε επίσης απαραίτητη η συντήρηση-ανακατασκευή του δρόμου που συνδέει τα δύο παρκινγκ Φτερόλακας.

Να σημειωθεί ότι τη μεταβατική περίοδο μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες που θα επιτρέψουν τη συνολική αξιοποίηση του βουνού, το χιονοδρομικό κέντρο θα το «τρέχει» η ΕΤΑΔ. Πολύ σύντομα λοιπόν θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τη μίσθωση των σαλέ, τον αποχιονισμό των δρόμων πρόσβασης και της συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Τέλος, κατατέθηκε πρόταση να γίνει μια συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των Παραπαρνάσιων νομών (Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας) αλλά και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των αντίστοιχων Δήμων, προκειμένου τα στελέχη της ΕΤΑΔ να ενημερώσουν για το συνολικό πλάνο αναβάθμισης του βουνού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin