14 Ιουνίου 2020

Ο Αραχωβίτης που κατασκευάζει S 400 , ελικόπτερα, αεροπλάνα αλλά και ορχήστρες.....


                                                                       ΤΑΚΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ.



S 400 με κατασκευαστή τον ΤΑΚΗ ΜΥΛΩΝΑ

Ένας αειθαλής έφηβος , που συνεχίζει να δημιουργεί , να φωτογραφίζει, να συλλέγει ακόμη και στην όγδοη δεκαετία της ζωής του .


Πρωτότυπη ορχήστρα αποτελούμενη από 4 μέλη.
Καθημερινά ένας άνθρωπος της "αγοράς" , ένας άνθρωπος της τέχνης και των ιδιαίτερων κατασκευών, συνεχίζει με μεράκι τις  δημιουργίες του , τις οποίες θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες του είδους.




Τα περίφημα λοιπόν ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ του ΤΑΚΗ ΜΥΛΩΝΑ, ενός σύγχρονου "ΚΥΡΟΥ ΓΡΑΝΑΖΗ"


 συνεχίζουν να εκπλήσσουν τους πάντες αλλά  συνεχίζουν να αποτελούν πόλο έλξης για λίγους...λόγω έλλειψης αίθουσας προβολής.




Αυτό όμως δεν πτοεί τον δημιουργό τους, ο οποίος ακόμη και σήμερα μας παρουσιάζει νέες κατασκευές.
Ο φωτογραφικός φακός, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαθανατίσει επαρκώς, τα σκονισμένα και σκεπασμένα ρομποτάκια, τα οποία βρίσκονται σε μια καμάρα της Αράχωβας , ως αποκοιμισμένοι στρατιώτες , οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά την ανάδειξη τους και την προβολή τους έτσι ώστε να αποτελέσουν και αυτά έναν ακόμα πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Αράχωβας.


Ας σημειωθεί , ότι στο παρελθόν είχαν τοποθετηθεί για μικρό χρονικό διάστημα σε αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας και τα σχόλια των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά ενώ ακόμη και σήμερα αναζητούνται από διαφόρους.


Ταυτόχρονα στην ίδια "κρύπτη" , συνεχίζουν να υπάρχουν και παλιά κέντρα του ΟΤΕ , τα οποία και αυτά λειτουργούν και μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας , σήμερα λειτουργούν μουσεία τηλεπικοινωνιών.
Ευελπιστούμε συντόμως να βρεθεί χώρος μόνιμης  προβολής εντός της Αράχωβας και ο δημιουργός τους , να προλάβει να τα καθοδηγήσει στην τουριστική βιομηχανία της Αράχωβας και να αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους μας.

Τέλος ,  όπως και ο ίδιος αναφέρει, όλο αυτό το υλικό, θα παραχωρηθεί στον Δήμο εφόσον βρεθεί μόνιμος χώρος προβολής.



Μια αίθουσα  ΤΑΚΗ ΜΥΛΩΝΑ, πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί  άμεσα τόσο για τα ρομποτάκια και τα τηλεφωνικά κέντρα όσο για το υπόλοιπο λαογραφικό του έργο.

Είναι αδύνατον να ξεχάσουμε τις εκθέσεις φωτογραφίας του και άλλα πολλά στοιχεία που μας έχει παρουσιάσει στο παρελθόν .
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από παλιές και νέες κατασκευές καθώς και ένα μικρό βίντεο.

































Παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με τα ρομποτάκια :




9 Νοεμβρίου 2015

Ο Αραχωβίτης που κατασκευάζει ρομπότ

https://e-hani.blogspot.com/2015/11/blog-post_66.html

===================================

28 Αυγούστου 2017

Σε μόνιμη έκθεση πλέον τα ρομποτάκια της ΑΡΑΧΩΒΑΣ του ΤΑΚΗ ΜΥΛΩΝΑ.

https://e-hani.blogspot.com/2017/08/blog-post_65.html


***  Υ.Γ.  Στην προηγούμενη παρουσίαση , πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, πολιόρκησαν στην κυριολεξία τον ΤΑΚΗ ΜΥΛΩΝΑ , ώστε να τους παρουσιάσει τα έργα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin