24 Ιουνίου 2020

ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ



      Αγαπητοί φίλοι, γονείς και φιλόζωοι
Με μεγάλη χαρά, σας ανακοινώνουμε πως το περιβαλλοντικό σχέδιο εργασίας με τίτλο                     «Του κόσμου τα ζωάκια, μικρά μας φιλαράκια!» που υλοποιήθηκε αυτή τη σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο Αράχωβας, έφτασε στο τέλος του! Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια και ποικίλες εξερευνήσεις γνωρίσαμε μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες που έχουν τα ζώα. Καταλάβαμε πως κι εκείνα έχουν συναισθήματα σαν κι εμάς. Μάθαμε πως πρέπει να τους φερόμαστε με σεβασμό και πως πρέπει να τα προστατεύουμε όταν εκείνα κινδυνεύουν. Γνωρίσαμε τα δικαιώματα τους και προβληματιστήκαμε με τα αδέσποτα ζωάκια που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αράχωβας. Έτσι πήραμε αρχικά την απόφαση να ζωγραφίσουμε τους αδέσποτους σκύλους και γάτες του χωριού μας. Παράλληλα, σκεφτήκαμε να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας με τους κατοίκους της Αράχωβας, γράφοντας μηνύματα. Όλες μας οι σκέψεις γίνανε αφίσες. Για να τις διαβάσουν μικροί και μεγάλοι και να συνειδητοποιήσουν τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε απέναντι σε ένα κατοικίδιο ζώο αλλά και ότι πρέπει να φερόμαστε στα ζώα με καλοσύνη και σεβασμό.
«Τα παιδιά που μαθαίνουν να δίνουν απλόχερα δικαιοσύνη, καλοσύνη και έλεος στα ζώα, γίνονται πιο δίκαια, πιο καλοσυνάτα και ενδιαφέρονται περισσότερο, στις σχέσεις τους με τους ανθρώπους. Η ανάπτυξη του χαρακτήρα, βάσει αυτών των στοιχείων, κατά την εφηβεία, θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανδρών και γυναικών με μεγαλύτερες ευαισθησίες, συμπόνιας, ανθρωπιάς, και μεγαλύτερη συμμόρφωση με τους νόμους - από κάθε άποψη, πιο αξιόλογους πολίτες» (1993, Αμερικάνικο Εθνικό Συνέδριο Συλλόγου Γονέων - Δασκάλων 2)
Κλείνοντας, θα λέγαμε πως τα νηπιάκια μας μέσα από το σχέδιο εργασίας μας με θέμα τα ζώα, συνεργάστηκαν για ένα κοινό σκοπό, απέκτησαν δεξιότητες αναζήτησης λύσεων και ανέπτυξαν πρωτοβουλίες δράσης!
Επισκεφθείτε το blog του νηπιαγωγείου μας: blogs.sch.gr/niparach /

Δείτε παρακάτω τις αφίσες μας:












Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές μας, που μέσα στην καραντίνα δούλεψαν μαζί με τις δασκάλες τους για να δημιουργηθούν οι αφίσες και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα « Του κόσμου τα ζωάκια, μικρά μας φιλαράκια»!
Ευχή μαθητών και εκπαιδευτικών είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας απέναντι στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και μην ξεχνάτε:

Ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται

από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα”

                                                                          Μαχάτμα Γκάντι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin