11 Ιουνίου 2020

Δίστομο : Καθιέρωση Συνεδρίου για επίσημη διεκδίκηση αποζημιώσεων


ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: Επαναφορά πρότασης για το μαρτυρικό Δίστομο

ΑΙΤΗΣΗ
Του Δρόσου Παρασκευά
Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας
Παράταξη «Στερεά Υπεροχής»
Επικεφαλής Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
Κύριε Περιφερειάρχη,
κκ συνάδελφοι,
Επειδή, χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται… με αφορμή την 76η μαύρη επέτειο του Ολοκαυτώματος του Διστόμου, επικαιροποιούμε την πρότασή μας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας Περί «Εμπράκτου φόρου τιμής στους νεκρούς του Διστόμου, της Φωκίδας και της Στερεάς με καθιέρωση Συνεδρίου και επίσημη διεκδίκηση αποζημιώσεων», ως αυτή έχει στην από 28/10/2018 Δημόσια Επιστολή μας. Ελπίζουμε, αυτή την φορά να τύχη ορθότερης αντιμετώπισης από το σώμα.

Συνημμένο: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΘΕΜΑ: Έμπρακτος φόρος τιμής στους νεκρούς του Διστόμου, της Φωκίδας και της Στερεάς με καθιέρωση Συνεδρίου και επίσημη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Κύριε Περιφερειάρχη,
Για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τη ναζιστική κατοχή, οι πρόγονοί μας Ρουμελιώτες με σημαιοφόρους τους μάρτυρες του ολοκαυτώματος του Διστόμου, πλήρωσαν ως βαρύτατο φόρο αίματος, μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων της παγκόσμιας Ιστορίας.
Ως χρέος απέναντι σε αυτή την υπέρτατη θυσία για την Πατρίδα εισηγούμαι να καθιερωθεί ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στις αρχές Ιουνίου κάθε έτους στο μαρτυρικό Δίστομο, με αποκλειστικό θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο που απέσπασε η φασιστική γερμανική κυβέρνηση από την Ελλάδα, έως ότου δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Στο συνέδριο να πρωτοστατούν φορείς όλων των μαρτυρικών περιοχών της Ρούμελης και κυρίως της Φωκίδας όπου 13 Μαρτυρικά Χωριά γνώρισαν τη ναζιστική θηριωδία.
Για την Στερεά Ελλάδα και κυρίως για το ανώτατο Περιφερειακό Όργανο, αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί τουλάχιστον καθήκον και ιερή υποχρέωση, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μνήμη των αθώων που θυσιάστηκαν για την δική μας ελευθερία.
Ο αγώνας δεν σηκώνει προφάσεις. Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς μας είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης που δεν είναι ένα νεκρό γράμμα. Εμπεριέχει δυναμική και έχει πολύτιμη συμβολή στο να φωτίσουμε την πορεία μας προς το μέλλον, και ταυτόχρονα η ιστορική δικαίωση που θα σημάνει και την δικαίωση των Ελληνικών διεκδικήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα και τον Ελληνικό Λαό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin