12 Δεκεμβρίου 2014

Θέμα ηγεσίας θέτει το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία, τα πρώτα ονόματα για τις βουλευτικές






Με μια ανακοίνωση στόχων για το επόμενο διάσημα κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας.

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν η Νομαρχιακή Συνέλευση ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και η Νεολαία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ιστορικά το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ο χώρος που εξέφρασε τους αγώνες και το αίτημα της Αλλαγής των ευρύτερων δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων. Από το σημείο αυτό πρέπει να αρχίσουμε και σήμερα. Με θέσεις πολιτικής και όχι φιέστες, με προσωπικές διαδρομές και τακτικισμούς. Με σεβασμό απέναντι στην προσπάθεια και αγωνία της κοινωνίας απέναντι στην κρίση που τσάκισε γενιές, με σεβασμό στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που οφείλουμε να του επιτρέψουμε το δικαίωμα να εκφραστεί, να συμμετάσχει και να αποφασίσει, γιατί, η ενότητα μας δεν είναι αποφάσεις κορυφής».

Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος στη Βοιωτία «η κοινή προσπάθεια της νέας Αλλαγής απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις σε νέα ιστορικά διακυβεύματα, όχι μόνο με πολιτικές απέναντι στην κοινωνική ανισότητα και την φτώχεια, αλλά και απέναντι στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών, υπονόμευση που λειτούργησε και ως αφετηρία της κρίσης που ζήσαμε και ζούμε. Η κοινή προσπάθεια της νέας Αλλαγής απαιτεί συμμετοχή».

Σε οτι αφορά το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας τονίζουν: «Στην κρίσιμη φάση που βρισκόμαστε τόσο για τη πατρίδα όσο και το κίνημα μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βάζοντας στην άκρη το κλίμα αβεβαιότητας που κυοφορείται τόσο από κόλπους της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης που στο βωμό της εξουσίας λαϊκίζει χωρίς να υπολογίζει τα όσα έχουν βιώσει οι Έλληνες πολίτες τα χρόνια της κρίσης. Εάν το εγχείρημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι επιτυχές τότε πρέπει όλοι να συστρατευτούμε και να δώσουμε τη μάχη για το κίνημα μας στις εθνικές εκλογές ενωμένοι αφήνοντας πίσω όλοι τις προσωπικές φιλοδοξίες και τους τακτικισμούς που μας έφεραν στο σημερινό σημείο απαξίωσης από μεγάλο μέρος της κοινωνίας».

Και καταλήγουν: «Σε κάθε άλλη περίπτωση εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαιτούμε ανοιχτό συνέδριο ΠΑΣΟΚ για όλα τα μέλη και φίλους του κινήματος που αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης μας. Στο συνέδριο αυτό πρέπει να ακουστούν όλοι και να αποφασιστούν οι πολιτικές που θα ακολουθήσει το κίνημά μας ώστε να γυρίσει στις αρχές που μας αρμόζουν. Στις ΑΡΧΕΣ της 3ης του Σεπτέμβρη. Θα πρέπει να συναποφασίσουμε για όλα ακόμα και για την εκλογή νέας ηγεσίας».

Παράλληλα ήδη έχουν ανοίξει έστω και ανεπίσημα οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψήφιων βουλευτών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια «κόντρα» του παλιού με το καινούργιο στο «κυνήγι» της τρίτης έδρας. Να θυμίσουμε οτι η Βοιωτία έχει γίνει τριεδρική, οι υποψήφιοι θα είναι 5 εκ των οποίων μια θα είναι γυναίκα και οι έδρες θα κατανεμηθούν στο νομό μια στο πρώτο, μια στο δεύτερο και μια στο τρίτο κόμμα.

Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν… καλοβλέπουν την τρίτη έδρα και ήδη από τις πρώτες επαφές που έχουν γίνει άρχισε να ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο.

Ο πρώην Βουλευτής Βασίλης Τόγιας βλέπει θετικά την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο αν και θα περιμένει τις δημοσκοπήσεις για να είναι σίγουρος για την θέση που θα καταλάβει το ΠΑΣΟΚ στο νομό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θετικός είναι και ο Μίμης Αγγέλου.

Η πρώην Βουλευτής Βάσω Τσόνογλου θέλει να αποφύγει μια τέτοια εμπλοκή και η πρώτη απάντηση ήταν αρνητική όπως αρνητικοί είναι ο Γιάννης Σωτηρίου και ο Κώστας Ξηρογιάννης.

Τέλος από τη νεολαία του Κινήματος ο Άρης Καρβούνης δεν έχει απαντήσει ακόμα στις κρούσεις που έχουν γίνει για το αν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία.
http://viotianet.gr/?p=27586
Blog Widget by LinkWithin