20 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΛΜΠΑΝΗ ΣΤΟ E –HANI






   1.    Κ. Αλμπάνη , για 2η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ζητάτε την ψήφο των Δημοτών του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. . Τι είναι αυτό που κάνατε κατά την διάρκεια της 1ης θητείας και γιατί η θητεία σας ανακόπηκε βιαίως ;


Κατ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και για την δυνατότητα που μου δίνεται να επικοινωνήσω με τον κόσμο και να απαντήσω στις ερωτήσεις σας όσο ποιο τίμια και ποιο ειλικρινά μπορώ.

Όντως για 2η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ζητάω την ψήφο των συμπολιτών μου από όλο το Δήμο Δ.Α.Α.

  Απ όσο γνωρίζεται η διάρκεια της πρώτης θητείας μου ήταν πολύ μικρή (κράτησε μόλις 1,5 χρόνο). Παρ όλα αυτά όμως πιστεύω ότι έγιναν αρκετά πράγματα και στις δύο σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου Δ.Α.Α. που είχα την αρμοδιότητα, τόσο στην οικονομική υπηρεσία όσο και στην τεχνική , με την περικοπή δαπανών περίπου 900.000 ευρώ μέσα σε μία μόνο διαχειριστική περίοδο, το κλείσιμο των δύο από τους τρεις Α.Φ.Μ. που υπήρχαν και λειτουργούσαν μέχρι τότε καθώς την ρύθμιση όλων των οφειλών του Δήμου γιατί μέχρι τότε δεν μπορούσαμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα, την διαγραφή 398.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ που είχε χρεωθεί ο Δήμος από λάθος εγγραφές, την οργάνωση και υλοποίηση 7 επίσημων διαγωνισμών σε προμήθειες και υπηρεσίες που μέχρι τότε δεν υπήρχαν, την ολοκλήρωση και έγκριση των δύο προϋπολογισμών που ήμουν υπεύθυνος στα μέσα Ιανουαρίου ώστε να μπορεί ο Δήμος να έχει όλο τον χρόνο για να υλοποιήσει το προϋπολογισμό του, την πληρωμή περίπου 850.000 ευρώ σε αναγνωρισμένες παλαιές οφειλές ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Δήμου προς τα έξω, την αποκατάσταση της αλήθειας όσο αφορά την προέλευση των εσόδων στα ταμεία του Δήμου, την προσπάθεια αύξησης των εσόδων του Δήμου Δ.Α.Α. μέσω νόμιμων εργαλείων που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν εφαρμοστεί ποτέ, την προσπάθεια δημιουργίας αντικειμενικών ενιαίων κανονισμών λειτουργίας για όλο τον Δήμο Δ.Α.Α. (κατάφερα σε συνεργασία με κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες την σύνταξη μόνο του ενιαίου κανονισμού ύδρευσης αποχέτευσης και την αναθέρμανση του ενιαίου κανονισμού καθαριότητας), κανονισμών δυστυχώς που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, την εξασφάλιση της διαχειριστικής επάρκειας της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Δ.Α.Α., την παραλαβή 14 μεγάλων τεχνικών έργων από τις τεχνικές υπηρεσίες της Λιβαδειάς που ήταν σε εκκρεμότητα και αφορούσαν όλο τον Δήμο και είχαν μείνει  ανενεργοί, την έγκριση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα 1.500.000 ευρώ για τον έλεγχο διαρροών για όλο τον Δήμο και διάφορα άλλα μικρά και μεγαλύτερα που δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν σε αυτή την συνέντευξη.

  Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης που αναφέρεται στους λόγους της βίαιης ανακοπής της θητείας μου, δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα, καταστάσεις και ανθρώπους, αρκεί να διαβάσει κάποιος προσεκτικά μερικά από αυτά που αναφέρω παραπάνω για να καταλάβει ότι κάποιοι από τους συμπολίτες μας δεν ήθελαν την παρουσία μου στο Δήμο Δ.Α.Α. για τους δικούς τους λόγους και βρήκαν δυστυχώς για μένα τον τρόπο να με καταγγείλουν στα διοικητικά δικαστήρια και να ανακοπεί η θητεία μου λόγω ασυμβίβαστου.



2.       Πως νομίζετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε τον τόπο στον οποίο μεγαλώσατε, τον Δήμο στον οποίο ανήκετε και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή μας ; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Μπορείτε να μας αναφέρετε και πιθανά έργα ;

Ο τρόπος για να βοηθήσω τον τόπο στον οποίο μεγάλωσα, στο Δήμο στο οποίο ανήκω αλλά και γενικότερα όλη την ευρύτερη περιοχή, είναι να προσπαθήσω σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτω ( αν υπάρξω και αν καλεστώ) να εφαρμοστεί η ΙΣΟΝΟΜΙΑ , ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΌΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, σε αυτό που δίνει και σε αυτό που παίρνει ο κάθε ένας πολίτης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Δ.Α.Α.

  Θα ήταν μεγάλη παράλειψη και υποκριτικό από μέρους μου να μην αναφερθώ ειδικότερα στο τόπο που μεγάλωσα, στην Αράχωβα, η οποία κατά κοινή ομολογία, όχι μόνο των Αραχωβιτών, έχει δοκιμαστεί και έχει υποβαθμιστεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία Καλλικρατικά χρόνια με αποτέλεσμα όλοι οι πολίτες της να νιώθουν ότι κάθε μέρα που περνάει μπαίνουν όλο και ποιο βαθιά μέσα σε ένα ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ και προσπαθούν απεγνωσμένα να παλέψουν για λίγο φως όταν όλοι ξέρουν πλέον ότι η συνεισφορά τους στα ταμεία του Δήμου Δ.Α.Α , αγγίζει το 70% και δεν τους επιστρέφεται σε υπηρεσίες, παροχές και έργα ούτε το 20%.

   Οι στόχοι λοιπόν οι δικοί μου είναι να εφαρμοστεί δικαιοσύνη σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Δ.Α.Α. και το κάθε ένα τοπικό διαμέρισμα να χαράξει την δική του αναπτυξιακή πορεία σύμφωνα με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και σύμφωνα με αυτά που το ίδιο επιλέξει σε άμεση συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, ώστε όλος μαζί ο Δήμος να ανέβει επίπεδο, να μπορέσει να βγει από τέλμα που βρίσκεται, να πάψουν οι τοπικιστικές αντιπαλότητες και ο κάθε ένας από μας να νιώσει ότι θα πρέπει να έχουμε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που του ανήκουν και δικαιούται.






3.       Πως κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και γενικότερα του ΔΣ του ΔΗΜΟΥ ΔΑΑ ; Υπήρχε ομόνοια, σύμπνοια, σχεδιασμός ή υπονόμευση καταστάσεων και γεγονότων ; Τι νομίζετε ότι πήγε λάθος ;


Η πορεία της παράταξης <<ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ >>, σύμφωνα με αυτό που υπάρχει στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μπορεί να συγκριθεί με την πορεία του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ,
ο οποίος άρχισε το ταξίδι του με τις καλύτερες προδιαγραφές και ξέρουμε όλοι πως κατέληξε, με την διαφορά ότι στην πορεία των <<ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ>> το ρόλο του παγόβουνου τον έπαιξαν κάποιοι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο, αρχικά από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια από τα έδρανα της συμπολίτευσης.

  Άρα για να απαντήσω στην ερώτησή σας, οι <<ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ>> άρχισαν με όραμα , σύμπνοια και σχεδιασμό και υπονομεύτηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από παράλληλα συμφέροντα και εξαρτήσεις κάποιων (κάποιοι από αυτούς ζητούν και σήμερα την ψήφο των Δημοτών του Δήμου Δ.Α.Α, και δεν ξέρω για ποιους λόγους), ώστε τώρα που έφτασε αυτή η παράταξη στο τέλος της φαίνεται ότι έκανε μία πορεία καταστροφική για τον τόπο και για τους πολίτες του.

  Βέβαια η δική μου άποψη διαφέρει από την άποψη της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, γιατί γνωρίζοντας κάποια πράγματα από μέσα, έχω να πω ότι έγινε αρκετά μεγάλο έργο παρ όλα τα εμπόδια που αντιμετώπισε η παράταξη στην πορεία της και δυστυχώς αυτό το έργο δεν βγήκε επικοινωνιακά προς τα έξω ώστε οι πολίτες να έχουν διαμορφώσει καλύτερη άποψη για την παράταξη των <<ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ >>, ένα έργο που αρκετά σύντομα μπορεί να αρχίσει να φαίνεται.





4.       Δεν γίνετε να μη σας ρωτήσω και την απορία που έχει ο κάθε δημότης αυτού του ΔΗΜΟΥ αλλά και ο κάθε επισκέπτης : Γιατί «η μηχανή» της δημοτικής αρχής που φεύγει , ουσιαστικά δεν έτρεξε όπως είχαν τις προσδοκίες πολλοί μιας και αποτελούνταν από επιχειρηματίες και από άριστους γνώστες της καθημερινότητας αλλά και από άλλα άτομα που είχαν αναπτυξιακές βλέψεις;



Πολλοί από εμάς που υπήρξαμε στην αρχική μηχανή της δημοτικής αρχής γνωρίζαμε μεν τα προβλήματα, γνωρίζαμε την καθημερινότητα και επίσης είχαμε όπως λέτε πολλές αναπτυξιακές βλέψεις και στόχους για όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

Είχαμε όμως ένα βασικό έλλειμμα αρκετοί από εμάς. Είχαμε μηδενική εμπειρία όσο αφορά την δημόσια διοίκηση. Το αποτέλεσμα αυτού του ελλείμματος μας, ήταν σε μεγάλο βαθμό να γίνουμε παιχνίδι αρκετές φορές στα χέρια υψηλά ιστάμενων υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν άριστοι χειριστές της νομοθεσίας και των διαδικασιών και όχι μόνο δεν μας βοήθησαν αλλά αρκετές φορές μα τις εισηγήσεις τους, είτε αφορούσαν τις τεχνικές, είτε αφορούσαν τις οικονομικές, είτε αφορούσαν τις διοικητικές υπηρεσίες, μας οδηγούσαν σε περιπέτειες και παγίδες. Δυστυχώς από όσο γνωρίζω αυτό συνεχίστηκε και μετά την δική μου απομάκρυνση και δυστυχώς για όλους τους πολίτες του Δήμου αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν απολογήθηκαν ποτέ για τις πράξεις και τις πρακτικές τους.

  Αυτό που αναφέρω παραπάνω δεν είναι μία δικαιολογία και παραπομπή ευθυνών αλλού, είναι μία πραγματικότητα που αν δεν διορθωθεί από την νέα δημοτική αρχή με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα όπλα που σου δίνει η νομοθεσία στην πρόσληψη ειδικών συμβούλων, τα προβλήματα που υπάρχουν θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα μεγαλώνουν κάθε μέρα που περνάει.



5.   Ποια νομίζετε ότι θα είναι η πορεία σας με δήμαρχο τον ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ ; Υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με απερχόμενους δημάρχους ;



Πιστεύω ότι ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ, έχει την γνώση και την εμπειρία να διορθώσει πολλά κακώς κείμενα που υπάρχουν στο Δήμο Δ.Α.Α. και σε συνδυασμό με την εντιμότητα, την ακεραιότητα και το θάρρος που τον διακρίνουν σαν άνθρωπο, όπως άλλωστε έχει αποδείξει στο παρελθόν του σε διάφορες θέσεις ευθύνης που υπήρξε, είναι αυτός που μπορεί και έχει την δυνατότητα να ανασυντάξει αυτό το Δήμο και να του δώσει μια πραγματική ώθηση προς τα πάνω αποφασίζοντας δίκαια και έντιμα για όλους τους πολίτες του.

  Ο κάθε Δήμαρχος που διοίκησε το Δήμο Δ.Α.Α. έχει βάλει την δική του υπογραφή και έχει δώσει αυτά που μπορούσε σε αυτό το Δήμο. Δεν μπορώ να πω ότι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ έχει κάποιο ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με  απερχόμενους Δημάρχους. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι θα παραλάβει έναν Δήμο χωρίς οικονομικά βάρη, με αποθεματικό αρκετά υψηλό για τον πληθυσμό του και στο χέρι του είναι γνωρίζοντας ο ίδιος αρκετά καλά όλα τα προβλήματα που έχει ο Δήμος, να τον οδηγήσει σε πραγματική αναπτυξιακή πορεία.





6. Τι πιστεύετε για την τουριστική προβολή που έχει μέχρι τώρα ο  ΔΗΜΟΣ Δ.Α.Α. . Κρίνεται επαρκής ;



Όλοι γνωρίζουμε τις τεράστιες δυνατότητες της τουριστικής ανάπτυξης  που έχει ο Δήμος μας.

 Όλοι ξέρουμε ότι το ανάγλυφο του εδάφους που υπάρχει στην δική μας περιοχή δεν το συναντάς πουθενά στον κόσμο.

Όλοι ξέρουμε ότι στον δικό μας Δήμο συναντάς σχεδόν όλες τις μορφές τουρισμού που σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα μπορούν να σε απογειώσουν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στο δικό μας Δήμο βρίσκονται τα ποιο δυνατά και τα περισσότερο γνωστά ονόματα σε εθνικό αλλά σε διεθνές επίπεδο.

Όλοι ξέρουμε ότι γεωγραφικά βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδας και έχουμε σχεδόν τα 2/3 του Ελληνικού πληθυσμού δίπλα μας και ότι έχουμε πολύ κοντά μας το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Αυτό όμως που δεν ξέρουμε είναι ότι όλα τα παραπάνω θέλουν δύο πράγματα, ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΠΡΟΒΟΛΗ.

Αν θέλουμε λοιπόν τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να επικεντρωθούμε και να δώσουμε μεγάλη σημασία στα δύο απαραίτητα συστατικά που ανέφερα παραπάνω με ιδιαίτερη προσοχή γιατί και τα δύο θέλουν επαγγελματική αντιμετώπιση από ανθρώπους που είναι ειδικοί στο αντικείμενο και αυτό προϋποθέτει κάποια κονδύλια επιπλέον των καθιερωμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin