13 Μαΐου 2019

Άμφισσα: Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα εγκαίνια του Ιστορικού Μουσείου “Ευάγγελος Αντ. Μόσχος”




Την Κυριακή  το μεσημέρι , στις 12/5/19, ο διακεκριμένος συλλέκτης Αντώνης Ευαγγ. Μόσχος, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Ιστορικού Μουσείου Άμφισσας που φέρει το όνομα του αειμνήστου πατέρα του “Ευαγγέλου Αντ. Μόσχου”. Το νέο αυτό μουσείο στεγάζεται στην αυλή του σπιτιού του οπλαρχηγού Γιάννη Δυοβουνιώτη (Αθανασοπούλου 3, Άμφισσα) και θα είναι ανοικτό κάθε μέρα το πρωί και τα απογεύματα που τα μαγαζιά είναι κλειστά.

Στο μουσείο, που από σήμερα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, είναι συγκεντρωμένος ο πλούσιος καρπός της πολύχρονης συλλεκτικής προσπάθειας του Αντώνη Μόσχου. Όπλα, γράμματα, εφημερίδες, στολές και κάθε είδους αντικείμενα, κατά βάση από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκτίθενται στο μουσείο. Το πλήθος των αντικειμένων και η σπανιότητά τους εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Αξίζει τα θερμά μας συγχαρητήρια ο συλλέκτης Αντώνης Μόσχος για την πολύχρονη και επίπονη προσπάθειά του που έδωσε τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα.


Το ιστορικό μουσείο “Ευάγγελος Αντ. Μόσχος” πρέπει να το επισκεφτούμε όλοι.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα σημερινά εγκαίνια και από το εσωτερικό του μουσείο. Τις φωτογραφίες μας έστειλε ο Ανδρέας Σολτάτος και τον ευχαριστούμε πολύ.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin