5 Μαΐου 2019

Στον απόηχο της διοργάνωσης "Πανηγυράκι 2019"









"Το πανηγύρι ήταν πολύ και ο τόπος ήταν λίγος"




Οι στίχοι από το γνωστό πανηγυράκι, επιβεβαιώθηκαν και φέτος .
Το τετραήμερο  πανηγυράκι στην Αράχωβα που φέτος συνέπεσε με το Πάσχα αλλά και με την Πρωτομαγιά, είχε σαν αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να γίνει το αδιαχώρητο ειδικά στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.



Κόσμος πολύς ντυμένος (κοντά στα 2000 άτομα) με τις παραδοσιακές φορεσιές της Αράχωβας, προηγήθηκαν και εφέτος της εικόνας του Αγίου Γεωργίου που η περιφορά της έγινε με άριστες καιρικές συνθήκες όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις αυτών των ημερών προς τιμής του Αγίου. Πλήθος πιστών και επισκεπτών ακολούθησαν ή παρατηρούσαν την πομπή με δέος.

Ο "αρματωμένος" ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΑΡΗΣ  μαζί με τον ΣΥΡΟ ΑΝΔΡΕΑ, των οποίων η πίπιζα και το νταούλι ΣΙΓΗΣΑΝ κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής από άλλους του "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ " , εμβατήριο το οποίο δεν αρμόζει στον χώρο του πανηγυριού


Στις ημέρες που ακολούθησαν , τηρήθηκε πιστά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι διακοπές του ΠΑΣΧΑ για ακόμη μια φορά ώθησαν τον κόσμο στην μαγευτική ΑΡΑΧΩΒΑ.


Μέσα από πολλές φωτογραφίες που ακολουθούν καθώς και από ένα βίντεο που ετοίμασα από ερασιτεχνικές  λήψεις των διαδικτυακών φίλων της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, σας μεταφέρω όλο το κλίμα που επικράτησε όλες αυτές τις ημέρες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ με  Αραχωβίτικες μορφές του πανηγυριού. 




Η όλη διοργάνωση κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Τρία  γεγονότα βέβαια  (ένα στην έναρξη και 2 στην λήξη ), συζητήθηκαν έντονα από πολλούς και στα 3 όμως εγώ έχω να αναφέρω  , ότι  στο δημοκρατικό πολίτευμα που έχουμε ο καθένας κρίνει και αντιδρά μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια.

Έκτροπα δεν υπήρχαν παρά μόνο έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν με διαφόρους τρόπους, οι οποίες αντιδράσεις μάλιστα από πολλούς κρίνονται και ως θετικές ή τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα των πολιτών της Αράχωβας τις επικρότησε, άρα πρέπει και αυτοί να γίνουν σεβαστοί.



Ακολουθεί μεγάλο απόσπασμα από όλες τις ημέρες του πανηγυριού όπως κατεγράφησαν από πολλούς παρευρισκόμενους :










Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε πατώντας Ε Δ Ω  αλλά και Ε Δ Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin