21 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΑΑ ΣΤΑΘΗ ΡΕΒΒΑ

Κλείνουμε τον κύκλο των συνεντεύξεων/παρουσιάσεων υποψηφίων της περιοχής μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με αυτή του συνεργάτη του e-hani κ. Στάθη Ρέββα, υποψήφιο δημοτικό Σύμβουλο με τον Συνδυασμό ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ του Γιάννη Σταθά για τον Δήμο ΔΑΑ…






1.    Στάθη, θα είχες την καλοσύνη να μας πεις δυο λόγια για σένα πριν μπούμε στις ειδικές ερωτήσεις που αφορούν την συμμετοχή σου στις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου;

Ευχαριστώ πολύ για την παραχώρηση του βήματος αυτού, αν και χρόνια Συνεργάτης, είναι η πρώτη φορά που κάποιος «άλλος» ασχολείται εδώ με πράγματα που με αφορούν :) Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν και έχοντας την τιμή της «αυλαίας», θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο σύντομα και περιεκτικά γίνεται στις ερωτήσεις…

Είμαι 50 ετών, μεγάλωσα στην Αράχωβα και τελειώνοντας το Λύκειο, μετέβηκα στην Αθήνα για σπουδές Πληροφορικής, κάτι που πάντα ήθελα να κάνω από μικρός. Εργάζομαι στον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής από την περίοδο ακόμα των σπουδών μου, με μόνη διακοπή τα χρόνια που υπηρέτησα ως Έφεδρος Αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό. Μέχρι σήμερα απόλαυσα μια ανοδική εργασιακή πορεία, η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω σε πάρα πολλές χώρες, να συνεργαστώ με ανθρώπους με διάφορες κουλτούρες και να γνωρίσω από πολύ κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις και ειδικότερα "αυτούς" που τις προκαλούν και τις προωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2014, "τρέχω" την δική μου Εταιρεία Πληροφορικής, με έδρα την Αράχωβα και θα ήθελα να αναφέρω ξεχωριστά την συμμετοχή μας σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα στον χώρο της τηλε-υγείας.

Εξακολουθώ να μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Αθήνας και Αράχωβας, εξακολουθώ να βρίσκομαι κάθε Σαββατοκύριακο και με κάθε άλλη ευκαιρία εδώ στην Αράχωβα και εξακολουθώ να θέλω να βλέπω αυτόν τον Τόπο, με τις τόσες δυνατότητες, να παραμένει «ψηλά» σε αξίες και αποτελέσματα. 

Είμαι παντρεμένος με την Μαρία και μαζί μεγαλώνουμε τρία παιδιά, τον Βλαδίμηρο, τον Ηλία και την Μαριάνθη.

2.    "Εξακολουθείς" λοιπόν να θες να συμμετέχεις στα κοινά. Για ποιό λόγο το κάνεις και τι πρέπει να περιμένουμε από σένα σε μια πιθανή εκλογή σου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΔΑΑ;

Εκτιμώ ότι ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και αυτή η ανάπτυξη, είναι κάτι που -ιδιαίτερα σήμερα- το έχουμε όλοι ανάγκη. Οι νέοι, για να παραμείνουν και να δημιουργήσουν τα όνειρά τους εδώ και όχι «αλλού», οι πιο μικροί, για να λάβουν όλα όσα χρειάζονται για μια δυνατή πορεία στην γνώση και αργότερα στην εργασία τους και οι «απόμαχοι του αγώνα», για να έχουν ποιότητα ζωής και την χαρά να βλέπουν τα παιδιά τους δίπλα τους καθημερινά.

Θέλω δηλαδή να δω γύρω μου όλα όσα σήμερα αποτελούν επιτυχημένη καθημερινότητα σε άλλες Ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) κοινωνίες του δικού μας μεγέθους, να εφαρμόζονται και να «συμβαίνουν» και εδώ!

Αυτό θέλω να δω να συμβαίνει και θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβεί!

Είμαι φανατικός υποστηρικτής των γεωγραφικών ορίων του νέου μας Καλλικρατικού Δήμου και πιστέυω ότι "η ισχύς εν τη ενώση" θα φέρει το όποιο καλό αποτέλεσμα στο μέλλον. 

Μπορεί να ακούγεται τελευταία ότι η Αράχωβα συμβάλει με το μεγαλύτερο ποσοστό στα έσοδα του δήμου και έχει τα παράπονά της ως προς τον επιμερισμό των Έργων μεταξύ των κοινοτήτων, αλλά αυτό πρέπει να το δούμε ξεχωριστά και άμεσα. Σίγουρα είναι κάτι που λύνεται εύκολα. Κάποιοι μάλιστα, θα ήθελαν να επιστρέψουμε για τον λόγο αυτό, σε μικρότερα μεγέθη αυτοδιοίκησης. Αυτό, κατά την γνώμη μου, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αυτό, κρύβει παγίδες που θα έχουν μοιραία αποτελέσματα ανάπτυξης για όλους. Όπου έχει εφαρμοστεί, χρησιμοποιήθηκε μόνο ως βαλβίδα εκτόνωσης κοινωνικών πιέσεων θέτοντας στον "πάγο" μια κοινωνία που θα πρέπει να περιμένει το επόμενο "τρένο"...

Όλοι μαζί, θα φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα για ΟΛΟΥΣ. Η Αράχωβα είναι ο "πυρηνικός αντιδραστήρας" της ευρύτερης περιοχής, όμως και οι άλλες περιοχές και κοινότητες του δήμου μας, έχουν κρυμμένες μεγάλες δυνάμεις και δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε τάχυστα.

Η πιθανή εκλογή μου λοιπόν ως μέλος του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, θα έχει ακριβώς αυτό τον ρόλο. Από την μία να αναδεικνύονται τα όποια προβλήματα, έπειτα να επιλύονται με σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους και αφού κατακτήσουμε μια βασική και ποιοτική καθημερινότητα για όλους, να δούμε παραπέρα. Αυτό είναι το στοίχημα! Το "αύριο" του τόπου…

3.    Ποιες πιστεύεις πως είναι οι «αρετές» του ανθρώπου που ηγείται στον Συνδυασμό σας «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», δηλαδή του Γιάννη Σταθά.

Ο Γιάννης, κατ’ αρχήν είναι εραστής του τόπου αυτού. Ζει και αναπνέει κάθε μέρα και κάθε στιγμή, έχοντας πάντοτε στο μυαλό του ένα θέμα που αφορά όλους μας ή κάποιον από μας που βρίσκεται σε ανάγκη. Όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του, καταλαβαίνουν καλύτερα τι θέλω να πώ.

Ο Γιάννης όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε μόνος του και με τις δικές του πλάτες να ανέβει πολύ ψηλά στον χώρο της Πολιτικής και παράλληλα διατήρησε τον χαρακτήρα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Την πατρίδα και την αγάπη του για τον τόπο και τον συνάνθρωπο, ο Γιάννης δεν τα διαπραγματεύεται. Αυτό για μένα ήταν η αρχή για την συνεργασία μας.

Είναι απλός, ευθύς, έξυπνος και δραστήριος. Ο Γιάννης ο Σταθάς έχει όλα όσα χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή για να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε ταχύτητα!

Με δυο λέξεις, θα έλεγα ότι έχει τον «τρόπο» και την «όρεξη» να φέρει και να φέρνει αποτέλεσμα. Εμείς και από οποιαδήποτε θέση, θα είμαστε δίπλα του για όλα τα υπόλοιπα.

4.    Τι θα έλεγες σε όλους όσους σκέπτονται να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Συνδυασμό σας αλλά και σε σένα.

Πέντε χρόνια τώρα αλλά και άλλα τέσσερα πριν, έγιναν από τους προκατόχους μεγάλες προσπάθειες ώστε ο νέος δήμος να μπει σε κοινή πορεία συνεννόησης και λειτουργίας. Είδαμε αποτελέσματα. Σε πολλά απ’ αυτά βοήθησε και ο Γιάννης Σταθάς μέσα από τον πολιτικό κυρίως ρόλο που είχε. Πολλά πράγματα όμως από τα αναμενόμενα δεν έγιναν! Ο Διοικητικός ιστός ράγισε κάποια στιγμή...

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές φέρνουν οπωσδήποτε και μια αλλαγή προσώπων που είχαν μέχρι σήμερα την ευθύνη της ηγεσίας και της πορείας του «νεοσύστατου» δήμου μας. Αυτό αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την πορεία μας στο μέλλον και τα αποτελέσματα της επόμενης τετραετίας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δούμε μια νέα θητεία χαμηλού αποτελεσματικού προφίλ που θα εξυπηρετεί κυρίως τα "φλέγοντα" και "αναγκαία" θέματα της καθημερινότητας, αφήνοντας το μέλλον να έρθει... όποτε και όπως θέλει!

Χρειάζονται Τομές, Πρόγραμμα και Ικανότητες από το επόμενο διοικητικό σχήμα.

Ο Συνδυασμός μας, χρειάζεται ΑΥΤΟΔΥΜΑΜΙΑ με εκλογή από την πρώτη Κυριακή, για να πετύχει τα παραπάνω. Αυτό δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα, είναι η αλήθεια για όποιον μπορεί να δεί το πρόσφατο παρελθόν.

Καλή δύναμη σε όλους τους συνυποψηφίους και ιδιαίτερα στον μπροστάρη του αγώνα μας, Γιάννη Σταθά.

Σ. Ρ.


1 σχόλιο:

  1. Κόψε κάτι ρε Σταθ' !!! Κι ο ίδιος ο Σταθάς να το έγραφε, δεν θα είχε τέτοια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin