5 Απριλίου 2019

Λαμία: Εκεί που η λογοτεχνία συνάντησε τη ζωγραφική…



...με αφορμή το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Τζουβάλη, "Αν δεν τολμήσεις ψευτοζείς", από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.


Από αριστερά: Βικύ Βλαχογιάννη, Μαρία Τσατζαλή, Δημήτρης Τζουβάλης και Έλενα Παπαντωνίου.
Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη λόγο. Μια βραδιά όπου δύο τέχνες σμίξανε και μας ταξιδέψανε. Μια βραδιά γεμάτη όμορφα συναίσθημα. Μια εξαιρετική εκδήλωση, όπου η τέχνη του λόγου "δια χειρός" των εικαστικών του ΣΚΕΤΚΕ, δημιούργησε εικόνες και συναισθήματα , που πλημμύρισαν τον πανέμορφο χώρο της PourPour Gallery, στη Λαμία. 
Είκοσι-ένα (21) καλλιτέχνες του ΣΚΕΤΚΕ ανταποκρίθηκαν στο ΑΡΧΙΚΟ κάλεσμα και πλαισίωσαν την παρουσίαση του βιβλίου με έργα εμπνευσμένα από το βιβλίο. Παρακινήθηκαν και άλλοι, και θα συμμετέχουν στις επόμενες παρουσιάσεις που θα γίνουν ανά την Ελλάδα. Ο κάθε εικαστικός ζωγράφισε ή έπλασε, αφού διάλεξε και διάβασε ένα κεφάλαιο του βιβλίου και το απέδωσε, όπως το ένιωσε. Αγκαλιάστηκε τόσο η πρωτότυπη ιδέα όσο και τα αποτελέσματά της!
Η βραδιά ήταν έκπληξη και για τον ίδιο τον συγγραφέα καθώς δεν είχε δει νωρίτερα τα έργα και μέχρι πρότινος, δεν γνώριζε καν για την δημιουργία τους. 
Οικοδέσποινα η εικαστικός κ. Βίκυ Βλαχογιάννη, ιδιοκτήτρια της PurPur Gallery και πρόεδρος του ΣΚΕΤΚΕ. Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Μαρία Τσατζαλή, Δημοσιογράφος STAR Κεντρικής Ελλάδος, η οποία είχε "μελετήσει" τόσο τα βιβλία όσο και την διαδρομή του λογοτέχνη και με τις εύστοχες ερωτήσεις της , "γνώρισε" τον συγγραφέα στο κοινό. Η κ.Έλενα Παπαντωνίου, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων, η οποία ανέπτυξε τις λογοτεχνικές αρετές του βιβλίου και χαιρέτισε το ταξίδι του, στον κόσμο των βιβλίων. Τέλος μίλησε και ο συγγραφέας Δημήτρης Τζουβάλης , ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των κυριών που παρουσίασαν το έργο του αλλά και στις ερωτήσεις του κοινού.
Τα έργα ζωγραφικής των είκοσι (21) καλλιτεχνών του ΣΚΕΤΚΕ με πηγή έμπνευσης το βιβλίο «Αν δεν τολμήσεις, ψευτοζείς», του Δημήτρη Τζουβάλη, θα εκτίθενται στη γκαλερί έως 19/4/2019 από Τρίτη έως Παρασκευή 10.00-14.00 & 18.00-21.00 και Σάββατο 10.00-14.00
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΛΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ "ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΨΕΥΤΟΖΕΙΣ", μπορούν να διαλέξουν κάποιο από τα 20 υπολειπόμενα κεφάλαια του βιβλίου και να το ζωγραφίσουν. Στόχος μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη να υπάρξει εικαστική απεικόνιση όλων των κεφαλαίων.
Πληροφορίες: 
PurPur gallery Ανθήλης 6Β Λαμία. Τηλ: 22313 07050 - 697289963Ανοιχτά: Τρίτη έως Παρασκευή 10.00-14.00 & 18.00-21.00, Σάββατο 10.00-14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
και Αλλοτροπία Αντίκυρα. Τηλ: 2267042698 - 6977261015
Βίκη Βλαχογιάννη, ιδιοκτήτρια PurPur Gallery και πρόεδρος του ΣΚΕΤΚΕ, είπε:"Ήταν μια όμορφη βραδιά που θα θυμόμαστε και θα συζητάμε για ότι ευεργετικό και πολύτιμο εισπράξαμε!!!Ευχαριστώ όλους τους καλούς φίλους για το τιμητικό τους παρόν στην παρουσίαση του βιβλιου του Δημήτρη Τζουβάλη και στα παράλληλα εγκαίνια της σχετικής έκθεσης. Γνωρίσαμε με τη βοήθεια δύο εξαιρετικών κυριών έναν σπουδαίο συγγραφέα, έναν ταπεινό και γεμάτο χιούμορ άνθρωπο που μας καθήλωσε με τον απλό και μεστό του λόγο!Ευχαριστώ την κυρία Μαρία Τζατσαλή, δημοσιογράφο του star κεντρικής Ελλάδας, την κυρία Έλενα Παπαντωνίου συντονίστρια εκπ. Έργου φιλολόγων, τη δυναμική Δήμητρα Παρασχαράκη για τον συντονισμό της εκδήλωσης. Ευχαριστώ τα μέλη του ΣΚΕΤΚΕ που ανταποκρίθηκαν και δημιούργησαν τα θαυμάσια έργα τα οποία θα συνεχίσουμε να απολαυάνουμε στη γκαλερί έως 19/4/2019"
Μαρία Τσατζαλή, δημοσιογράφος του STAR Κ.Ελλάδος, είπε: "Όταν η ζωγραφική συναντά την λογοτεχνία τότε μόνο κάτι μοναδικό μπορεί να συμβεί. Μεγάλη τιμή να παρουσιάσω αυτή τη βραδιά. Τα έργα που εμπνεύστηκαν οι 21 καλλιτέχνες του ΣΚΕΤΚΕ είναι ξεχωριστά και άξιζει να τα δείτε από κοντά. Θα βρίσκονται στο χώρο της Gallery μέχρι τις 19/04. Γνώρισα δύο υπέροχους ανθρώπους, τον Δημήτρη Τζουβάλης και την Δήμητρα Παρασχαράκη, και ελπίζω η χθεσινή βραδιά να ήταν η αρχή μίας ωραίας φιλίας."
Δημήτρης Τζουβάλης, λογοτέχνης, είπε: "Βρέθηκα σε έναν ονειρικό, ζεστό και γεμάτο αγάπη χώρο., γεμάτο με υπέροχους Ανθρώπους, με ανοιχτές και φιλοξενες καρδιές.Μπήκα μέσα στην ολάνοιχτη αγκαλιά της #PurPurGallery και αγαλίασα. Να εκτιμάτε και να φροντίζετε τέτοιες αγκαλιές. Δεν είναι φυσικά φαινόμενα, είναι θαύματα! Και προσοχή, όταν τα θαύματα πραγματοποιούνται, θα πρέπει να είστε παρόντες για να τα δείτε..."
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
























mag24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin