22 Απριλίου 2019

Το ψυχρότερο Μεγαλοβδόμαδο και ο παρ'ολίγον χιονισμένος καβαλάρης στην Αράχωβα.


Ξέρω ξέρω,σας έπιασε ένα μικρό άγχος για το πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες και κυρίως ανήμερα τη Λαμπρή.Είναι και λίγο αινιγματικός ο κύριος (Nick Ntalas) με τις αναρτήσεις του στο facebook και δεν είστε λίγοι αυτοί που εκφράζετε μια ανησυχία.Βάλτε λίγο όμως τη μνήμη σας να ανατρέξει στο παρελθόν και θα διαπιστώσετε,πως οι Αραχωβίτες και οι Αραχωβίτισσες δε κώλωσαν ΠΟΤΕ! Γιατί να το κάνουν φέτος;


Μην περιμένετε αγαπητοί φίλοι,συγχωριανοί και γνωστοί να σας αναρτήσω κάποια πρόβλεψη καιρού για ανήμερα το Πάσχα.Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής,τα δύο βασικότερα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα,"βλέπουν" τη Κυριακή του Πάσχα με διαφορετικό μάτι.Όταν ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο,κάτι μπορεί να γίνει.Τι θα λέγατε όμως να θυμηθούμε τα τελευταία 11 έτη,πότε επικράτησαν οι πιο ψυχρές συνθήκες στο χωριό μας τις άγιες τούτες ημέρες; Και λέω 11 έτη,γιατί από το 2008 που λειτουργεί ο Μετεωρολογικός Σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,υπάρχει ένα πλούσιο σε καταγραφές αρχείο.


ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2015

Χειμωνιάτικο σκηνικό με πυκνές χιονοπτώσεις στην Αράχωβα τη Μ.Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη,με θερμοκρασίες υπό του μηδενός.Ακολουθούν οι σχετικές φωτογραφίες από τις μετεοκάμερες και το αρχείο του Μ/Σ








ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2017

Χιονομπόρες και εναλλαγές ασθενούς βροχής και χιονιού κατά διαστήματα (δρολάπι).Βελτίωση του καιρού λίγο πριν την Περιφορά της Εικόνας.Η θερμοκρασία κατρακύλησε λίγο πιο πάνω από τον 1°C.








Για την ιστορία,η Περιφορά της Εικόνας με τις πιο ψυχρές συνθήκες που θυμάμαι,ήταν το 2001.Για να σας βοηθήσω να θυμηθείτε,τότε η Αράχωβα υποδέχτηκε μέρος των οστών του Αγίου Γεωργίου από το Άγιο Όρος.
22 Απριλίου έπεφτε η Παραμονή του Αφέντη,με το καταρριακό να μας μουσκεύει κατά περιόδους και λίγο πριν την επιστροφή της Εικόνας στον Ιερό Ναό ψάλλοντας το Απολυτίκιο,το γύρισε σε πολύ χοντρό,πυκνό και υγρό χιόνι.Η θερμοκρασία που είχε καταγράψει ο ερασιτεχνικός Μ/Σ που διατηρούσα στην οικία μου,ήταν 1,5°C.



Αυτά για την ώρα.Αν χρειαστεί θα επανέλθω.....









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin