23 Απριλίου 2019

Ο Μάριος Ρούσσος από τα ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ, υποψήφιος με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες για τη Σύρο»


 


Μάριος Ρούσσος

Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Σε έναν οικισμό διαφορετικό, που θυμίζει νησί των Κυκλάδων, όπως πριν λίγο καιρό είχε γράψει το ΒΗΜΑ.

Σε αυτό τον πρότυπο οικισμό με υποδειγματική ρυμοτομία και αξιοζήλευτες υποδομές κατάλαβα ότι με οργάνωση και προγραμματισμό μπορεί να συνυπάρχει η βιομηχανία με τον τουρισμό, τον αθλητισμό και την τοπική οικονομία, εμπορική,  αγροτική και αλιευτική.

 

Παράλληλα  χαλυβδώθηκαν μέσα μου κι έντονα πολιτικά ερεθίσματα καθώς μεγάλωσα δίπλα σε μια βιομηχανική μονάδα τη γνωστή σε όλους "Αλουμίνιον της Ελλάδος" του τότε ομίλου PECHINEY μιας από τις πιο εύρωστες βιομηχανίες της χώρας, όπου οι διεκδικείς των εργαζομένων με μαζικές κινητοποιήσεις και αγώνες στιγμάτισαν τα νεανικά μου και μετέπειτα φοιτητικά μου χρόνια, εντρυφώντας μου τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της συμμετοχής στα κοινά.

 

Ως φοιτητής συμμετέχω στο συνδικαλιστικό κίνημα κι εκλέγομαι Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Είμαι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο στην Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων.

Κατέχω  μελετητικό πτυχίο Α΄ τάξης στις ηλεκτρομηχανολογικές και στις περιβαλλοντικές μελέτες.

 

Έχω πτυχίο κατάρτισης «Υπευθύνου Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων – Κώδικας ISPS.

 

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία στην 114 Πτέρυγα Μάχης ως έφεδρος σμηνίας με ειδικότητα Μηχανικού Αεροσκαφών στα Mirage 2000.

 

Διετέλεσα το διάστημα 2013-2016 μέλος του Δ.Σ του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ Α.Ε).

Το 2011 διετέλεσα Ειδικός Συνεργάτης του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Το  2010 ήμουνα Ειδικός Συνεργάτης του Νομάρχη Κυκλάδων σε θέματα που αφορούσαν δημόσια έργα και πολεοδομικό σχεδιασμό.

Την περίοδο 2010-2011 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Εργάστηκα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως Τεχνικός Σύμβουλος στο πρόγραμμα «Θησέας» από το 2008 έως το 2010, κυρίως στην σύνταξη τευχών δημοπράτησης καθώς και στην υποστήριξη των ΟΤΑ.

Διατηρώ από το 2009 Τεχνική Μελετητική Εταιρεία όπου κατέχω το 70% του μετοχικού κεφαλαίου με πλήθος ιδιωτικών έργων σε όλες τις Κυκλάδες.

Είμαι έγγαμος με την Κορωναίου Ελένη και με αξιοπρέπεια μεγαλώνουμε τα παιδιά μας Αντώνη και Ελβίρα-Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin