8 Απριλίου 2019

3 εκ. ευρώ δόθηκαν ή αναμένεται να δοθούν στον ΔΗΜΟ Δ.Α.Α.






Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας: διατέθηκαν 2,8 εκ. €. Επίσης, ένα σημαντικότατο έργο περί τα 2,5 εκ. € για το Δίστομο, που αφορά στον εθνικό σχεδιασμό για τα λύματα, έχει εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος για το πρόβλημα που υπήρχε για την χρηματοδότηση έργων λυμάτων και βιολογικών καθαρισμών για δήμους κάτω από 2000 κατοίκων. Επίσης, είναι θέμα ημερών να εγκριθεί για το Δίστομο μέσα από το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ η αναβάθμιση και αξιοποίηση των παλιών κτηρίων ιδιοκτησίας της εταιρείας του Μπάρλου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένας σοβαρός αναπτυξιακός πόλος της περιοχής είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Εδώ δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας, μετά τη λήξη των συμβάσεων με τις ιδιωτικές εταιρίες για τη διαχείριση του ΧΚΠ, ώστε να περάσει η λειτουργία του στην ΕΤΑΔ με αυτοδιαχείριση και αυτεπιστασία. Η λειτουργία του τη φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, με ένα τιμ ανθρώπων που ήξεραν καλά τη δουλειά τους, με επαρκές προσωπικό και με σχεδόν διπλασιασμό των εισιτηρίων λόγω και της καλής φετινής χρονιάς από άποψη χιονιού. Η προοπτική του ΧΚΠ είναι τεράστια, όχι μόνο για τη Βοιωτία αλλά και για τους όμορους νομούς Φωκίδας και Φθιώτιδας, αποτελεί αναπτυξιακό πόλο και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι στην κατεύθυνση να αναπτυχθούν όλες οι δράσεις στο βουνό Παρνασσός και όχι μόνο η χιονοδρομία. Παρατάθηκε η λειτουργία του ΧΚΠ ως τις 5 Μαΐου, όπως είναι γνωστό, ενώ σε καλό δρόμο είναι και η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού:
ένα συμβολικό έργο που έχει να κάνει και με μια συγκυρία. Στις 17 Απριλίου έρχεται στη βουλή το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής μπαίνει για συζήτηση και σε δεύτερη φάση, στην ίδια συνεδρίαση, θα βγει και το πλαίσιο το οποίο θα δεσμεύει τη σημερινή και την επόμενη κυβέρνηση για το πώς νομικά και πολιτικά θα διαχειριστεί το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Ζήτημα εθνικό, ζήτημα που αφορά όλους τους Έλληνες, θέμα ηθικό, αλλά και θέμα τεράστιας πολιτικής σημασίας. Πρέπει να το διαχειριστούμε, ως βουλή, ως ελληνική κυβέρνηση, με ένα τρόπο που θα δικαιώνει από τη μια μεριά και από την άλλη θα ανοίγει τις προοπτικές που αξίζουν στον ελληνικό λαό μετά από τις τόσες θυσίες.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Πρόεδρος της Βουλής υιοθέτησε το αίτημά μου για να συνδράμει το Ίδρυμα της Βουλής στην ολοκλήρωση του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο. Ήδη η αρμόδια επιτροπή επισκέφτηκε το ΜΘΝ πριν από 15 μέρες περίπου, κατέγραψε τις ανάγκες για εξοπλισμό και ψηφιοποίηση όλων των αρχείων προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει την επιπλέον απαιτούμενη λειτουργικότητα και να αποτελέσει και συμβολικά και ουσιαστικά τη σημασία του ως ένα μνημείο στα θύματα του ναζισμού αλλά και ένα τρόπο παιδευτικό για τη νεότερη γενιά που το επισκέπτεται κατά χιλιάδες κάθε χρόνο. Το πόρισμα για το οικονομικό ύψος αυτής της ενέργειας, που αφορά στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και θα αποτελέσει κάτι πολύ σημαντικό και για το Δίστομο αλλά και για όλη τη χώρα.


Από την Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος κάνοντας έναν αναλυτικό απολογισμό έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin