18 Μαρτίου 2019

Δίστομο: Ένας φορέας πολιτών γεννιέται


Ζούμε σε έναν κυκλώνα εξελίξεων που δύσκολα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει, σε μια μεταμοντέρνα περίοδο που οι μεγάλες αφηγήσεις μοιάζουν να έχουν χάσει πια τη παλαιά αίγλη τους. Ειδικοί, ξεπετιούνται σαν λαγοί βγαλμένοι από ταχυδακτυλουργικό κόλπο, προτείνοντας και αναλύοντας ζητήματα που ο μέσος άνθρωπος αγνοεί. Όλο και περισσότερο υποβαθμίζεται ο ρόλος του πολίτη, όλο και περισσότεροι σωτήρες αναλαμβάνουν την ευθύνη να τον καθοδηγήσουν, να νομοθετήσουν, να αποφασίσουν γι' αυτόν. Ένα πελώριο πέπλο άγνοιας απλώνεται στην ελληνική και παγκόσμια κοινότητα, κυρίως λόγω  της έλλειψης νοημάτων και σκοπών. Η γνώση μοιάζει με καταναλωτικό προιόν και όχι με προσόν. Ο κατακλυσμός από πληροφορίες, έχει αποσυντονίσει τα άτομα της κοινωνίας μας, τοπικής ,αλλά και ευρύτερης, που αδυνατούν να δουν μια συνολική εικόνα της ζωής τους.
Μια εικόνα που στόχο δεν θα έχει την εκπλήρωση καταναλωτικών αγαθών και την επιβίωση από την πελώρια γραφειοκρατική μηχανή, αλλά που θα ορίζει τους όρους για ουσιαστικότερες ανθρώπινες σχέσεις, για αλληλοκατανόηση και συνεργασία, για ανοιχτικότητα   και ανεκτικότητα στο διαφορετικό, για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, για ευτυχισμένη χωρίς άγχος ύπαρξη.
Ζούμε όχι μόνο μια φορά, αλλά και για πάντα μέσω των πράξεων μας και τη συνεισφορά μας στην επόμενη γενιά. Επιπλέουμε σαν φύλλα σε έναν ωκεανό, κάποιοι θα βυθιστούν μα κάποιοι θα πετάξουν. Στο χέρι μας είναι ποιο δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε. Μαζί, να συνδιαμορφώσουμε ένα υπερκομματικό, αλλά πολιτικό σώμα ανθρώπων που νοιάζονται και ενεργούν. Κανένας δεν περισσεύει, όλοι αναγκαίοι ,όλοι κομμάτια ενός πάζλ συνύπαρξης που πρέπει να ολοκληρωθεί. Όποια εικόνα κι αν προκύψει, να μην τη φοβηθούμε , κι αν χρειαστεί να την ξαναφτιάξουμε, ας την ξαναφτιάξουμε, όσες φορές κι αν χρειαστεί σαν άλλοι σύγχρονοι Σίσυφοι, απαλλαγμένοι όμως από το φόβο της ματαιότητας και του ωχαδελφισμού.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:


Αγαπητοί συντοπίτες-ισσες,

Σας καλούμε να μοιραστούμε και να συνδιαμορφώσουμε τους προβληματισμούς, τις ανάγκες και τα όνειρα μας για τον πολύπαθο τόπο μας, το Δίστομο.
Ο τόπος αυτός αν και προικισμένος από τη φύση με πολλές δυνατότητες, κουβαλάει  πληγές και προβλήματα που χρίζουν άμεσης ευαισθητοποίησης και δράσης από όλους μας. Με αφορμή αυτά δημιουργήθηκε μια κίνηση πολιτών μακριά από σκοπιμότητες και κομματικούς σχεδιασμούς.
Ας είμαστε όλοι παρόντες, ασχέτως ηλικίας και ιδιότητας με τις ιδέες και κυρίως την αγάπη για τον τόπο μας στο κάλεσμα αυτό. Η συνάντηση αυτή ας γίνει ένα μικρό βήμα, για μια μακρά πορεία προς μια πραγματικά ζωντανή και με μέλλον Κοινότητα.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin