22 Μαρτίου 2019

Τα πρόσωπα της φωτογραφίας .Την εποχή που στις γειτονιές της Αράχοβας λέγαν ολόκληρες και όχι μισές τις καλημέρες.




ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΝΑΝΣΥ ΚΑΨΑΛΗ



Λάκκος τη Λαμπρή του 1953(;) έξω από το σπίτια:
 Ι.Ασημάκη - Π.Ζαβού - Γ.Αλεξίου και Π. Σταύρου.

Πρόσωπα:

1) Από δεξιά
Όρθιοι: ο Γεώργιος Αλεξίου(παππούς Ν. Δημάκη), το μικρό αγόρι μπροστά ο  Παναγιώτης Ασημάκης, ο νεαρός δίπλα στον Γ. Αλεξίου άγνωστος (πιθανόν να είναι και ο Συραντρέας, ως επισκέπτης στο Λάκκο, δεδομένου ότι ήταν φίλος του Α. Ασημάκη και του Γ. Μαντζή), Ανέτα Δεμερτζή(;), η γριά Ξανθή Βλαχομήτρου, η Γεωργία Ασημάκη(με το μικρότερο γιο της, Στάθη Ασημάκη, στην αγκαλιά της), η Νίτσα Ανδρέου (Μαντζή), ο Λεωνίδας Οικονόμου μπροστά και δίπλα του η αδελφή του Μίνα Οικονόμου.
Καθιστοί: Γεώργιος Ανδρέου (Μαντζής), η Κατερίνη Σταύρου(γρια Σταύρενα;), η γρια Μαριώ Ζαβίνα ή η γρια Ζαβογιάννενα, και τέλος άγνωστος καθιστός άντρας, δίπλα στον τοίχο του σπιτιού του Ζαβού.
2) Από αριστερά:

Όρθιοι: Γιάννης Οικονόμος, μπροστά του νεαρός άγνωστος, δίπλα ο Θανάσης Ασημάκης, ο Δημήτρης Πλαστής (δάσκαλος) κρατάει στα χέρια του κάποιο μικρό κορίτσι της γειτονιάς, δίπλα η Καλή Οικονόμου και πίσω η Κοντύλω Ζαβού(;), δίπλα κάποια άγνωστη νεαρή κυρία, πιθανόν επισκέπτρια του Λάκκου και τέλος η Στεφανία Μακάλη (Μπερδέκα) με το μικρό γιο της Θωμά Μπακάλη στην αγκαλιά της.
Καθιστοί: ο γερο Βλαχομήτρος, ο Παναγιώτης Μπακάλης (Μπερδέκας), δίπλα στο Βλαχομήτρο η Νίτσα Αλεξίου-Πιστόλη, πίσω ο Θύμιος …………, γαμπρός του Θανάση Θωμοζαχαριά, ο Γιάννης Ασημάκης, ο Αντώνης Ζάμπας(;) ο Παναγιώτης Δεμερτζής, ο Τριαντάφυλλος Καραγιάννης(;) παππούς του Δημήτρη Πλαστή, Ποινιώ Πλαστή, ο Γεώργιος Οικονόμου και ο Στάθης Κρέμος.
Μπροστινή σειρά καθιστοί: Μικρό κορίτσι άγνωστο, η Ασπασούλα(;) από Αθήνα, ανιψάκι του Γ. Αλεξίου, η Γεωργία Θωμοζαχαριά - Καψάλη(μητέρα της Νάνσυ Καψάλη), η Ροδινή Ζαβού(;), η Μαρία Θωμοζαχαριά και  μπροστά η Χρυσάνθη Δεμερτζή(;), η Μαίρη Μπακάλη(;) και τέλος ο Γεώργιος Κρέμος.


Κείμενο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin