4 Μαρτίου 2019

Χειροτονία εις πρεσβύτερον του π. Ιωάννη Ράπτη στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου



Συγκίνηση στη χειροτονία του πρωτοδιακόνου της Μητροπόλεως Ιλίου.

Συγκινητικές στιγμές σήμερα στην Μητρόπολη Ιλίου και τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, καθώς ο πρωτοδιάκονος της Μητροπόλεως, π. Ιωάννης Ράπτης (σ. e-hani: εξ Αραχώβης ορμώμενος), έλαβε την χειροτονία εις πρεσβύτερον.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε σήμερα συμμετείχαν αλλά και παρέστησαν πολλοί ιερείς από όλη την Μητρόπολη Ιλίου. Στη Θεία ευχαριστία προεξήρχε ο Μητροπολίτης πρώην Άρτης Ιγνάτιος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νιγηρίας Αλέξανδρος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Αθηναγόρας.

Ο κ. Αθηναγόρας, στην ομιλία του, προς τον νεοχειροτονούμενο ιερέα χρησιμοποίησε τις λέξεις του Ευαγγελίου "όταν Υιός του ανθρώπου έλθει μετά δόξης" για να τονίσει πως "Ο Κύριος έρχεται μετά δόξης για να σε συναντήσει και να σου πει ότι τώρα που θα είσαι λειτουργός των Μυστηρίων και που η διακονία σου θα αποκτήσει μια ευρύτητα να μην ξεχάσεις τους αδελφούς τους ελαχίστους. Ποτέ να μην θεωρήσεις ότι είσαι πιο πάνω από αυτούς καθώς εκλήθεις ως ιερέας να τους διακονήσεις".

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως
"η Εκκλησία δεν είναι ένας ακτιβισμός και ένα σωματείο που κάνει καλές πράξεις. Τα λόγια του Χριστού έχουν την ουσιαστική σημασία ότι για να δούμε την δόξα του Θεού πρέπει να διακονήσουμε τους αδελφούς αλλά και εκείνοι να δούν στο δικό σου πρόσωπο, το πρόσωπο του Χριστού."

Τέλος έθεσε ένα ερώτημα-πρόκληση προς τον νέο ιερέα  "οταν έλθει ο Υιός του Θεού μετά δόξης τότε….οι άνθρωποι που θα διακονήσεις θα έχουν βρει στο πρόσωπό σου την δόξα Του; Εσύ θα έχεις δει στα πρόσωπά τους την δόξα Του;"

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Ιωάννης έλαβε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη και ανακοινώθηκε στο εκκλησίασμα ότι θα τοποθετηθεί ως προϊστάμενος στο ναό του Αγίου Βλασίου Αχαρνών.
Από ΟΡΔΟΔΟΞΙΑ.
(Αύριο θα έχουμε περισσότερο υλικό στο e-hani)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin