27 Μαρτίου 2019

Συγκρότηση Αυτοδιοικητικής παράταξης Στερεάς Ελλάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πολίτες και κάτοικοι της Στερεάς Ελλάδας, από την Βοιωτία, την Εύβοια, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και την Φωκίδα, που πήραν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού οικολογικού δημοκρατικού Μετώπου Ανατροπής στη Στερεά Ελλάδα,θα συναντηθούν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι στοΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, για την συγκρότηση Περιφερειακής Παράταξης στη Στερεά Ελλάδα με στόχο τη συμμετοχή της στις Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαίου 2019.
Καλούμε στη συνάντηση όλους όσους θεωρούν ότι δεν πρέπει να μένουμε θεατές των εξελίξεων και θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια πριν αλλά και μετά τις εκλογές.

Για μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση δημοκρατική,που θα έχει ενεργή συμμετοχή και παρέμβαση στα μεγάλα ζητήματα της περιόδου που αφορούν την ανεργία, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών, των λιμανιών, των ορεινών όγκων, του ενεργειακού πλούτου της περιφέρειας, των ελεύθερων-δημόσιων χώρων.

Για μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα ανατρέψει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων λειτουργιών, από την υγεία και την παιδεία μέχρι τις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών.

Για μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιφέρειας με δημοκρατικό-κοινωνικό σχεδιασμό μακριά από τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην Στερεά Ελλάδα. Με ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα σέβεται τους ανθρώπους και το περιβάλλον.


Για μια ανάπτυξη που θα σχεδιάζεται για να διαχέονται τα οφέλη της σε όλη την κοινωνία,
δεν θα εξαντλεί τα φυσικά αποθέματα, θα σέβεται τις παραδοσιακές πρακτικές στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, θα προωθεί την καθαρή παραγωγή στο δευτερογενή τομέα με ταυτόχρονη προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφικών συνεπειών του σημερινού καταστρεπτικού προτύπου ανάπτυξης. Θα προωθεί την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία τους από την ρύπανση σε όλη την Περιφέρεια. Θα φροντίζει την ήπια τουριστική αξιοποίηση των σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων,την ανάδειξη των ορεινών όγκων με τους δρυμούς και τα μοναδικά φυσικά τοπία, των ιαματικών λουτρών, των παραθαλάσσιων περιοχών με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Για μια ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και αστικών απορριμμάτων από αποκλειστικά δημόσιους φορείς, με ανακύκλωση στην πηγή και με κομποστοποίηση των υπολειμμάτων, ώστε να μπει φραγμός σε κάθε σχέδιο καύσης.

Για μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση με ευαισθησία απέναντι στα παιδιά, στη νεολαία, στους εργαζόμενους. Μια περιφέρεια αλληλεγγύης στους οικονομικά αδύνατους, στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στα ΑΜΕΑ, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Μια περιφέρεια αντιμέτωπη με κάθε φαινόμενο ρατσισμού και ξενοφοβίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin