30 Μαρτίου 2019

Στο Δίστομο στη Λιβαδειά ~ Ελένη Λιάπη - Αναδιώτη.Ηχογράφηση 1951




Σαν προχθές, γεννήθηκε στο χωριό. ΚΟΝΙΑΚΟΣ τής ΦΩΚΊΔΑΣ το έβδομο από τα παιδιά του Ευάγγελου και τής Ζωής ΛΙΑΠΗ το 1924 !!!!
Σαν παιδί μεγάλωσε στο χωριό  και κατά διαστήματα στην Αθήνα κοντά στον πατέρα της βοηθώντας τον στο κοπάδι με τα πρόβατα , ενώ στο χωριό βοηθούσε την μάνα της σε διάφορες Γεωργικές δουλειές !!!!!
Σχολείο πήγε και στο χωριό και στην Αθήνα !!!
Το φωνητικό της ταλέντο φάνηκε από τα μικρά της χρόνια Στις συγκεντρώσεις για τά ξεφλουδισματα καλαμποκιών ,σε νυχτερια για διάφορες δουλειές  και αργότερα στην Αθήνα γνωστοί μουσικοί από τα γύρω χωριά πού γνώριζαν τα αδέλφια της όπως ο Ανδρέας Χαρμαλια ( κλαρίνο ) την οδήγησαν μέχρι το κρατικό ραδιόφωνο και αργότερα σε εταιρεία δίσκων όπου ηχογράφησε γύρω στα 24 τραγούδια ενώ στο ραδιόφωνο ηχογράφησε από τό 1943 μέχρι τό 1985 εκατοντάδες τραγούδια , πού δυστυχώς μόνο 25 είναι ανεβασμένα στο διαδίκτυο παρέα με τά τραγούδια τών 78 στροφών !!!! 

Το ευχάριστο είναι ότι ενώ Δεν τραγούδησε ποτέ επαγγελματικά και έχει αποχή πολλών δεκαετιών από τά μουσικά δρώμενα ,οι αναρτήσεις τραγουδιών της στο διαδίκτυο γνωρίζουν τεράστια επιτυχία και μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο κυρίως αλλά και τούς νεώτερους μουσικούς τού παραδοσιακού τραγουδιού !!!!!!
Μπαίνοντας στα 96 της χρόνια ευχαριστεί θερμά όλους όσους αναφέρονται στο όνομα της ,στα τραγούδια που είπε και στέλνει πολλές ευχές στον καθένα και στην κάθε μία ξεχωριστά με πολύ αγάπη 💝💝💝
Ακούστε το σχετικό τραγούδι :






Δίσκος Odeon GA-7627


Στο κλαρίνο ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το τραγούδι αναφέρεται στη σφαγή αμάχων στο Δίστομο (10-6-1944) από ναζιστικά στρατεύματα.
external link : Στο Δίστομο στη Λιβαδειά ~ Ελένη Λιάπη - Αναδιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin