27 Μαρτίου 2019

Η βιβλιοθήκη του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας. Επιτακτική η ανάγκη της επέκτασής της.




Η βιβλιοθήκη του Μουσείου μας αριθμεί 10.000 τίτλους περίπου βιβλίων 


Ένα από τα συστατικά τμήματα του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας αποτελεί και η βιβλιοθήκη του που περιλαμβάνει σχεδόν 10.000 τίτλους βιβλίων αλλά και σπάνιων περιοδικών, εγγράφων κλπ με έμφαση στην ιστορία και λαογραφία της Ελλάδας και της Αράχωβας. 

Το παραπάνω υλικό εμπλουτίζεται συνεχώς από δωρεές ιδιωτών, ιδρυμάτων, διαφόρων φορέων αλλά και από αγορές, στο βαθμό που είναι δυνατόν, από το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και των μελών που το απαρτίζουν εθελοντικά.




Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να δημιουργηθεί σταδιακά μια εξειδικευμένη και πλήρως ενημερωμένη βιβλιοθήκη, απαραίτητο συστατικό ενός σύγχρονου Μουσείου, με ισχυρό απόθεμα γνώσης σε θέματα του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, που θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες και απαιτήσεις του μαθητή, του απλού ενδιαφερόμενου πολίτη, αλλά και του ειδικού ερευνητή. 

Να σημειωθεί ότι η βιβλιοθήκη του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας είναι στο στάδιο ακόμη της συγκέντρωσης του υλικού οπότε στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καταγραφή και η ψηφιοποίησή της, ώστε να μπορεί να δοθεί σε χρήση στο κοινό.



Συνεχής εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας επιβάλλουν την κατασκευή νέων ραφιών! 

Όμως ο συνεχής
εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας με βιβλία ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου έχει ως αποτέλεσμα ο υπάρχων της χώρος να έχει υπερβεί τις δυνατότητες χωρητικότητας του, και θα πρέπει γι’ αυτό το σκοπό να επεκταθεί σε παρακείμενο γραφείο, όπου θα πρέπει να κατασκευαστούν επιπλέον ράφια, με ό,τι συνεπάγεται σε κόστος και με δεδομένο ότι οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι ελάχιστες.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη δύναμη και τη βοήθεια των συμπατριωτών μας και φίλων θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τη βιβλιοθήκη του Λαογραφικού μας Μουσείο σε εργαλείο γνώσης αλλά και πολιτισμού, τόπο ιδεών και αξιών για την όμορφη μας Αράχωβα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin