7 Οκτωβρίου 2020

Διαμαρτυρία για τα ανταποδοτικά ανεμογεννητριών



Αγαπητέ κύριε Κουτσούμπα,


Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω και ταυτόχρονα να Διαμαρτυρηθώ εκφράζοντας και την αγανάκτηση των συμπολιτών μου, για την κατάθεση από την κυβέρνηση της τροπολογίας για ψήφιση στη βουλή που αφορά τα ανταποδοτικά των εταιρειών ανεμογεννητριών προς τις κοινότητες που αυτές δραστηριοποιούνται.

Σύμφωνα με τον πρώτο νόμο εγκατάστασής τους οι κοινότητες εισέπρατταν

το 3% από τα έσοδα των εταιρειών με στόχο την δημιουργία περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών έργων.

Αυτός ο νόμος τροποποιήθηκε επί κυβέρνησης Γ.Α.Π. το 2010 και έδωσε το 1,7% στη κοινότητα και το υπόλοιπο 1,3% στους καταναλωτές ως επιδότηση στη τιμή του ρεύματος. Από το 1,7% το 80% παραμένει στην κοινότητα για έργα και το υπόλοιπο 20% πηγαίνει στον δήμο.

Σήμερα σύμφωνα με δημοσιεύματα η σημερινή κυβέρνηση θέλει να περάσει όλο το ποσοστό 100% στον δήμο για να το χρησιμοποιήσει σε όλα τα Δημ. διαμερίσματα.

Αυτή η τροπολογία είναι άδικη και κατακριτέα από τους κατοίκους της κοινότητας Διστόμου και Στειρίου γιατί είναι οι μόνοι που θίγονται από αυτή την απόφαση χάνοντας αυτά τα ποσά που εισέπρατταν από τα συγκεκριμένα έργα έχοντας ταυτόχρονα επιβαρυμένο φυσικό περιβάλλον και κατεστραμμένες υποδομές δρόμων και κτημάτων από την δημιουργία αυτών των έργων.

Σας παρακαλώ να καταθέσετε αυτή την επιστολή στα αρμόδια όργανα της βουλής προς ενημέρωση των συναδέλφων σας βουλευτών και υπουργών για την αλλαγή αυτής της απόφασης που είναι άδικη και καταδικαστική για την κοινότητά μας.


Με εκτίμηση

Παντίσκας Αναστάσιος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΙΣΤΟΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin