2 Οκτωβρίου 2020

Θετικές και αρνητικές εξελίξεις από τις εργασίες στην Αράχωβα.



Μετά από πάρα πολλά χρονιά και μετά από συνεχόμενες οχλήσεις από κατοίκους αλλά και μέσα και από το e-hani , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , η νυν δημοτική αρχή , ενέκρινε κονδύλια και πραγματοποίησε εργασίες στις κάτω γειτονιές της Αράχωβας. 

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση



 σε δρόμους που είχαν σχεδόν καταστραφεί και οι κίνδυνοι ήταν αρκετοί καθημερινά για όλους τους οδηγούς καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν υποστεί ζημιές.

Δυστυχώς όμως αυτές οι εργασίες δεν συνάδουν με το παραδοσιακό ύφος της περιοχής και χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία ώστε και οι κάτω γειτονιές να ολοκληρώσουν το δικό τους παραδοσιακό στυλ , γίνοντας και αυτές σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες . Μάλιστα  σε αρκετές φωτογραφίες που μας έστειλε ο Σ.Μ. όπως θα δείτε , αποτυπώνεται πλήρως η ανορθόδοξη και παράλογη ανακατασκευή του οδοστρώματος με ασφαλτοτάπητα , ο οποίος συνεχίζει μετά τα πλακόστρωτα.

Βεβαίως , υπήρχαν  άλλα σημεία που έπρεπε να πέσει η πίσσα και στα συγκεκριμένα έπρεπε να συνεχίζει η πλακόστρωση έστω και αν αργούσε λίγο καιρό ακόμα. Εδώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έργα αντιπλημμυρικά δεν έγιναν στα εν λόγω σημεία .

Εν κατακλείδι, πολύ καλή η ενεργητικότητα, πολύ καλή η όλη κίνηση από πλευράς δημοτικής αρχής μόνο που έγινε με λάθος υλικά σε έναν παραδοσιακό οικισμό.

Από ότι όμως πληροφορηθήκαμε , θα γίνουν ενέργειες ώστε να βρεθούν κονδύλια  και για πλακόστρωση , η οποία πλακόστρωση εννοείται είναι και χρονοβόρα και πολυέξοδη. 
























3 σχόλια:

  1. Η προχειροτητα σε ολο της το μεγαλειο.. Εγινε για να γινει. Οσοι ειχαν το '' μεσον'' πλακοστρωθηκε η γειτονια τους.. Οποιοι οχι πηραν το χειροτερο δυνατο... Αλλα στις τοπικες κοινωνιες ετσι γινεται... Δεν συμφωνειτε εσεις οι ψηλα βρισκομενοι στην Δημαρχία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο γι αυτό το χάλι!!! Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κακογουστια σε όλο της το μεγαλείο σκέτο καρακατσουλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin