15 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


Θα μπορούσε να αποτελεί τη ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού στην Παρνασσίδα και ένα σημαντικό καταλύτη για την ανάπτυξη όλης της παραπαρνάσσιας και όχι μόνο περιοχής.....

Ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αλλά και οικονομικών αποδόσεων που χαρακτηρίζουν τα τελευταία χρόνια το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελούν σημαντική τροχοπέδη για τη διάχυση των πολλαπλών θετικών συνεπειών σε όλη την περιοχή, ενώ διαρκές ζητούμενο είναι και η χρονική επιμήκυνση της λειτουργίας του. 

 Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο αναφέρθηκε ο Βουλευτής Φωκίδας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα στο Γαλαξίδι, από τον οποίο ζήτησε και τη συνδρομή για την αντιμετώπισή τους.  

Ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε είναι η καλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού. Είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης για τη χειμερινή περίοδο και όχι μόνο. Χρειάζεται, επομένως, η βελτίωση των εγκαταστάσεων αλλά και η προβλή του, επισήμανε αρχικά ο Γιάννης Μπούγας. Ταυτόχρονα, σημείωσε την ανάγκη διεύρυνσης της χρονικής περιόδου λειτουργίας του, με την αξιοποίηση των δομών και για δράσεις ορεινού τουρισμού κατά τη θερινή περίοδο, επισήμανε αρχικά, για να εξακολουθήσει ως εξής:

Ήδη έχω μιλήσει για το ζήτημα αυτό με την ΕΤΑΔ και προσβλέπω και στην αρωγή του Υπουργείου Τουρισμού. Στόχος είναι μια αποτελεσματική παρέμβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο σημαντικής οικονομικής αξίας. Άλλωστε, πρόκειται για παρεμβάσεις που είχε κάνει τη δεκαετία του 70 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και με στόχο την ανάπτυξη και της Βοιωτίας και της Φωκίδας, σε συνδυασμό και με τα έργα για την αναμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, συνέχισε ο Βουλευτής Φωκίδας, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να δοθούν οι ξενοδοχειακού τύπου εγκαταστάσεις σε ιδιώτη, ώστε να σταματήσουν να είναι ζημιογόνες, όπως συμβαίνει τώρα.




Σε ερώτηση της Εν Δελφοίς αναλυτικότερα αν αυτή η στόχευση συνδέεται και με την αλλαγή φορέα λειτουργίας του Κέντρου, ο Γ. Μπούγας σημείωσε: Αυτό είναι πρόωρο να το πούμε. Θα πρέπει πρώτα να διαμορφώσουμε το πλαίσιο. Ακόμα και σε καλές εποχές, με αρκετό χιόνι και μεγάλη επισκεψιμότητα, η επιχείρηση ήταν ζημιογόνος. Πρέπει συνεπώς να διαγράψουμε το λειτουργικό πλαίσιο του Χιονοδρομικού και στη συνέχεια να πάρουμε τις αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να πάρει τη θέση που είχε παλαιότερα. 

Συνηγορώντας στην τοποθέτηση του Βουλευτή Φωκίδας, ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε την κυβερνητική προτεραιότητα για αλλαγή του μοντέλου του μαζικού τουρισμού και την πρόταξη των δράσεων στο πεδίο του εναλλακτικου μοντέλου. "Ο μαζικός τουρισμός, όπως ξαναέχω υπογραμμίσει, έχει τελειώσει. Πλέον προσανατολιζόμαστε και σχεδιάζουμε τον θεματικό τουρισμό", υπογράμμισε σχετικά ο Μάνος Κόνσολας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin