7 Οκτωβρίου 2020

Τριήμερο στην Αράχωβα στα μέσα του Οκτώβρη: Κι όμως, είναι πιο φτηνό από ό,τι πιστεύεις








Ποιος είπε ότι χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά;


Εδώ και χρόνια επικρατεί λανθασμένα η άποψη πως οι διακοπές στην Αράχωβα κοστίζουν πολλά και πως ειδικά λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι για «λίγους». Η αλήθεια είναι πως τις ομορφιές της γραφικής κωμόπολης δεν έχεις κανέναν λόγο να τις προτιμήσεις μόνο μέσα στις γιορτές, καθώς υπάρχει μία περίοδος του χρόνου που οι τιμές είναι… στα καλύτερά τους. Ή για να κυριολεκτούμε, στα χαμηλότερά τους.





Και μαντέψτε! Η περίοδος αυτή είναι στα μέσα του Οκτώβρη!

Οι πρώτοι Αθηναίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις εξορμήσεις τους στην πανέμορφη Αράχωβα, η οποία δικαίως θεωρείται ονειρεμένος χειμερινός προορισμός πριν, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το τέλος των Χριστουγέννων. Δεν αναφέρονται, βλέπεις, τυχαία σε αυτή αποκαλώντας τη «η Μύκονος του χειμώνα».


Μπορεί την πόλη να μην τη βρεις στολισμένη τέτοιο καιρό, αλλά το τριήμερο στους δρόμους της δεν θα το μετανιώσεις στο ελάχιστο. Κι αυτό διότι ο Οκτώβρης θεωρείται ιδανική περίοδος τόσο λόγω τιμών όσο και σε ό,τι αφορά στον κόσμο, μιας και ταξιδιώτες θα βρεις αλλά όχι στον βαθμό που θα δυσκολευτείς να απολαύσεις τις βόλτες σου εν μέσω πανδημίας. Σα να λέμε, λίγοι και καλοί.


Αν, λοιπόν, έχεις τη διάθεση για ένα τριήμερο εκτός Αθήνας, πα΄ρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε. Βάλε κάτω το budget σου και οργάνωσε μία pre-Christmas μίνι απόδραση, προκειμένου να αφήσεις πίσω το καλοκαιρινό κλίμα.


Τι θα ξοδέψεις

Στην Αράχωβα θα είσαι μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που θα επιβιβαστείς στο αυτοκίνητό σου στην Αθήνα. Θα χρειαστείς περίπου 20€ για τη βενζίνη σου και κάτι περισσότερο από 7€ για τα διόδια.

Σε ό,τι αφορά στη διαμονή υπάρχουν πολύ οικονομικές επιλογές. Σε γνωστές ταξιδιωτικές ιστοσελίδες θα βρεις καλά deals σε αξιοπρεπέστατα καταλύματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 40€/βράδυ. Οικογενειακοί ξενώνες και δωμάτια ξενοδοχείων δεν ξεπερνούν τα 60€/βράδυ για να φιλοξενήσουν δύο άτομα. Αν πάλι επιθυμείς να… το ζήσεις στο έπακρο μέσα σε (μικρό) σαλέ, θα χρειαστεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω μεταξύ 150€ - 200€. Τιμή που θεωρείται καλή, αν σκεφτεί πως λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα τη δεις να… διπλασιάζεται.

Και το καλύτερο; Τα περισσότερα από αυτά χαρίζουν μοναδική θέα στον καταπράσινο Παρνασσό και τους Δελφούς.

Καλό φαγητό, υπέροχα ταβερνάκια

Σε ό,τι αφορά στο φαγητό της Αράχωβας, υπολόγιζε περίπου μέρα και κιλό! Για τριήμερο πας; Τρία κιλάκια plus θα γυρίσεις πίσω. Τα ταβερνάκια είναι πολλά και αξίζουν και με το παραπάνω τα χρήματα που θα ξοδέψεις. Πιάτα ημέρας, παραδοσιακές γεύσεις και λαχταριστές λιχουδιές με μεσογειακή σφραγίδα θα σε κάνουν να μην θέλεις να σηκωθείς από το τραπέζι. Και όλα αυτά ξοδεύοντας 12€ - 15€ το άτομο για ένα κυρίως πιάτο και μερικά συνοδευτικά. Η γεύση άψογη και οι μερίδες… τιμιότατες.

Τip: Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την πεντανόστιμη φορμαέλα, το παραδοσιακό τυρί της Αράχωβας. Οι λάτρεις του κρέατος, βέβαια, το ρίχνουν στα παραδοσιακά σαλάμια και τα πικάντικα λουκάνικα. Γούστα είναι αυτά!


Φρόντισε, όμως, να κρατήσεις λίγο χώρο στο στομάχι του για κάποιο από τα γλυκάκια που θα σου σερβίρουν μετά – το κάνουν σχεδόν όλες οι ταβέρνες.
Πρωινές & απογευματινές βόλτες

Όσοι ξέρουν να «χτίζουν» πρόγραμμα, θα σου πως τα πρωινά σου επιβάλλεται να έχουν «εκπαιδευτικό χαρακτήρα». Και δεν εννοούν τίποτα διαφορετικό από ένα tour -πού αλλού;- στους Δελφούς! 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το περίφημο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών, με το αρχαίο Θέατρο και τον Ναό του Απόλλωνα σε κοντινή απόσταση.

Μην το σκεφτείς δεύτερη φορά. Ένα πρωινό αξίζει να το περάσεις εκεί. Η ατμόσφαιρα είναι συγκλονιστικά όμορφη και όσα θα δεις δεν έχεις παρά να τα απαθανατίσεις με την κάμερά σου.


Τα απογεύματα, ο περισσότερος κόσμος κατακλύζει τα πολλά café του κέντρου, με τους πιο αθλητικούς τύπους να λένε το «ναι» στην πρόκληση των 265 σκαλιών που πρέπει να ανέβεις για να φτάσεις στη γραφική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Βάλε στο πρόγραμμά σου και μια επίσκεψη στα μαγαζιά που πουλούν τοπικά προϊόντα και δώσε έμφαση σε εκείνα με τα βότανα.

Θα βρεις ό,τι γεύση τσαγιού περνά από το μυαλό σου και πολλά υγιεινά βότανα τα οποία θα σου χρειαστούν για να ετοιμάσεις τα ζεστά αφεψήματα του χειμώνα που όλοι συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε ήδη από τα πρώτα κρύα στον καναπέ μας.

Με λίγη εγκράτεια, ένα ζευγάρι περνά ένα «μαγικό» τριήμερο (Παρασκευή – Κυριακή) στην πανέμορφη Αράχωβα με λιγότερα από 300€ -μεταφορά, διαμονή και φαγητό- συν τα τοπικά προϊόντα που δεν γίνεται να μην πάρεις μαζί σου φεύγοντας.


Από εμάς είναι «ναι»…

https://www.ethnos.gr/travel/127371_triimero-stin-arahoba-sta-mesa-toy-oktobri-ki-omos-einai-pio-ftino-apo-oti-pisteyeis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin