6 Φεβρουαρίου 2020

Στον απόηχο της συνεδρίασης για το " στοιχειωμένο " συνεδριακό της Αράχωβας.






Την Τετάρτη 5/2/20 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Λαογραφικού Αράχωβας, τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αράχωβας , με δημόσιο χαρακτήρα ώστε να παραβρεθεί οποιοσδήποτε ήθελε , είτε για να παρακολουθήσει απλά την συνεδρίαση είτε για να εκφέρει τις απόψεις του.
Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης , ήταν η συζήτηση  για την αποδοχή ή όχι ενός εγγράφου που ήρθε από την κατασκευάστρια εταιρεία του συνεδριακού κέντρου της Αράχωβας, το οποίο δεν έχει τελειώσει ποτέ και που αναφέρει υπό ποιους  όρους δύναται να συνεχίσει τα έργα και να λειτουργήσει το όλο κτίριο.
Οι όροι όμως του εγγράφου δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδεκτοί από τους Αραχωβίτες.




 Η πρόεδρος του τοπικού Αράχωβας , έπειτα από μια λεπτομερέστατη αναφορά όλων των γεγονότων και των αποφάσεων που έχουν παρθεί , καθόλη την διάρκεια του εν λόγου έργου , με μια αναφορά που διήρκεσε μια ώρα και κατόπιν ψηφοφορίας των συμβούλων του τοπικού , αποφάσισαν  να εισηγηθούν να  μην γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της εταιρείας και να επιστρέψουν το έγγραφο στον ΔΗΜΟ ΔΑΑ , από όπου και προωθήθηκε.

Βεβαίως τον λόγο πήραν και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΑΑ. , Αραχωβίτες σύμβουλοι του Δ.Σ. του Δήμου, ο κύριος Ζάκκας από την Λαϊκή συσπείρωση καθώς και  παρευρισκόμενοι πολίτες. 
Σχεδόν όλοι συμφωνούσαν ότι το έργο πρέπει να τελειώσει και να  παραδοθεί προς χρήση αλλά όχι με τους όρους που θέτει η εταιρία.

Δυστυχώς όμως κανείς μα κανείς , δεν έδωσε στον κόσμο να καταλάβει με ποιον τρόπο θα μπορέσει να συνεχιστεί το έργο , αν δεν το συνεχίσει η εν λόγω εταιρεία ή με ποιους όρους να το συνεχίσει η ίδια καθώς και ποιο είναι πλέον το σημερινό καθεστώς , δηλαδή τι δικαιούται η εν λόγω εταιρεία ή αν το κτίριο ανήκει πλέον στον Δήμο Δ.Α.Α. .  Όλα είναι στον αέρα. 





Ο Δήμαρχος ΔΑΑ, δεν άνοιξε τα χαρτιά του και δεν απάντησε στο εν λόγω ερώτημα, υποσχόμενος όμως να μιλήσει στην ειδική συνεδρίαση που θα γίνει στις 12 /2/20 πάλι στην ίδια αίθουσα και σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την Αράχωβα , με βασικό θέμα αυτό του συνεδριακού, με 2ο θέμα το έργο για τα σφαγεία και με 3ο θέμα την υδροδότηση. Εμείς εδώ να συμπληρώσουμε ότι  θα πρέπει η συζήτηση να επεκταθεί και σε άλλα θέματα όπως το χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του ελαιοτριβείου, την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου καθώς ακόμη και την καθαριότητα.






Για να  επανέλθουμε όμως στο βασικό θέμα , αυτού του συνεδριακού, στην εν λόγω συνεδρίαση υπήρχαν και άλλα γεγονότα στα οποία αποφάσισα να μην κάνω αναφορά.

Τέλος, προς πλήρη ενημέρωση όλων και εις αναμονή των συγκεκριμένων προτάσεων από τον Δήμαρχο Δ.Α.Α. , ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την ειδική συνεδρίαση που θα γίνει στην Αράχωβα.


Υ.Γ. Το έγγραφο της εταιρείας καθώς και η εισήγηση της προέδρου του τοπικού θα δημοσιευθούν σε λίγες ημέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin