14 Φεβρουαρίου 2020

Έσπασαν τα ισόβια για το δολοφόνο της αδικοχαμένης Έφης / Εξοργισμένοι οι συγγενείς της…


Tο 2013 ο κουνιάδος της την έσφαξε με 45 μαχαιριές μπροστά στα μάτια του γιού της που ήταν τότε 2,5 ετών.


Έσπασαν τα ισόβια για τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της αδικοχαμένης Έφης Χαρατσή το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Στον 46χρονο δράστη αναγνωρίστηκε ο πρότερος σύννομος βίος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 32χρονης νύφης του.

Η απόφαση εξόργισε τους συγγενείς της αδικοχαμένης Έφης Χαρατσή και μάλιστα η αστυνομία χρειάστηκε να φυγαδεύσει τον δολοφόνο από την πίσω πόρτα.

Οι συγγενείς της αδικοχαμένης Έφης εξοργισμένοι δήλωσαν μετά το πέρας της διαδικασίας:

Ν. Χαρατσής- αδερφός Έφης:

"Η απόφαση που βγήκε σήμερα είναι, όχι οτι φταίνε οι δικαστές ούτε οι ένορκοι. Φταίει το ελληνικό κράτος. Δεν είναι η απόφαση αυτή που θα έπρεπε να είναι για τέτοιους εγκληματίες. Φταίει το ελληνικό κράτος οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί στα δικαστήρια. Έχουμε ψυχικά, σωματικά και οικονομικά εξαντληθεί. Να μην κοροϊδεύουν τον Έλληνα. Δεν υπάρχουν ισόβια. Καλύτερα να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας για να το πω και έτσι"

Χρ. Χαρατσή – αδερφή Έφης: "Είμαστε δυσαρεστημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου. Το συμπέρασμα της ιστορίας είναι ότι 'σκοτώστε παιδιά ελεύθερα' και σε εφτά χρόνια θα είστε ελεύθεροι δεν έχουμε κανένα θέμα'. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα έχουν πάρει το νόμο στα χέρια. Και εμείς θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας από εδώ και πέρα. Και τα αδέρφια μου και ο πατέρας μου. Θα κλείσουμε τα σπίτια μας για το κάθαρμα…".

"Απορρίφθηκε ο αυτοτελής ισχυρισμός. Αυτό αποκτά τεράστια νομική σημασία επειδή η έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης η οποία εκπονήθηκε από τους δύο διορισμένους ψυχιάτρους κρίθηκε από το δικαστήριο ότι ήταν εσφαλμένη. Πέτυχε η πολιτική αγωγή κάτι πρωτοφανές διότι υπερέβη τα πορίσματα των ειδικευμένων γιατρών γύρω από τον μειωμένο καταλογισμό και το δικαστήριο πράγματι αξιολόγησε όλα τα βιολογικά στοιχεία το ψυχολογικό στοιχείο και το αξιολογικό ήταν στη σωστή κατεύθυνση" δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Δημήτριος Κακόγιαννος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin