23 Ιουνίου 2017

Θλίψη στη Φθιώτιδα: Εκοιμήθη ο πατέρας Δαμασκηνός της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ (video)Τεράστια θλίψη προκαλεί η είδηση θανάτου του Γέροντα Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.


Ο γέροντας έφυγε εντελώς ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς σήμερα το πρωί σε ηλικία 67 ετών. Είχε γεννηθεί στις 27 Απριλίου του 1950 στο Ν.Αργύρη Ευρυτανίας και υπηρετούσε στην εκκλησία της Ελλάδος από το 1992. Πριν από λίγο καιρό είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. 
H Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στο Μοναστήρι και το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα το απόγευμα και τη νύχτα.


Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:
Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με βαθειά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν τού Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος.
Ο μακαριστός Καθηγούμενος εκοιμήθη αιφνιδίως σήμερα το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017, αφού πρώτα λειτούργησε και ωμίλησε σε προσκυνητές της Ιεράς Μονής.
Η απώλεια είναι μεγάλη, καθότι ο εν λόγω Αρχιμαν¬δρί¬της υπηρετούσε επί πολλά την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ως Κληρικός της και ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ήταν Πνευματικός πολλών Ιερέων και απλών πιστών και αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον.
Το σκήνωμά του θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.
Η Εξόδιος Ακολουθία
θα τελεσθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.
Σημειώνεται πως, λόγω του θλιβερού γεγονότος, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Επιστημονική Ημερίδα, που ήταν αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

                       


π.Δαμασκηνός Ζαχαράκης. Ο μοναχός της καρδιάς... από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin