16 Ιουνίου 2017

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών





Στις φετινές δελφικές γιορτές μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο σημαντικός εικαστικός καλλιτέχνης Φίλιππος Τσιτσόπουλος με την περφόρμανς “Les larmes qu'on ne pleure pas, dans notre âme retombent toutes!”


Σαράντα χρόνια ζωής και δράσης συμπληρώνει φέτος το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και διοργανώνει μια σειρά παραστάσεων, εργαστηρίων και μία εικαστική έκθεση που εγκαινιάζεται στις 30 Ιουνίου ανοίγοντας τον εορτασμό.

Η έκθεση στην Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου, που εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. έχει τίτλο “Στο τέλος θα τα καταφέρει... Από τον Ήρωα στον Αντιήρωα” και αφορά μια έρευνα βασισμένη στην έννοια και στα χαρακτηριστικά του ήρωα και στο πώς οι σύγχρονες κοινωνίες διαμορφώνουν την εικόνα του, ενώ παράλληλα αναπαράγουν το αντίθετό της. Μετέχουν φοιτητές από το Θ' Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με επιβλέποντα καθηγητή τον Νίκο Ναυρίδη.

Στις φετινές δελφικές γιορτές μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο σημαντικός εικαστικός καλλιτέχνης Φίλιππος Τσιτσόπουλος με την περφόρμανς “Les larmes qu'on ne pleure pas, dans notre âme retombent toutes!”.

Στο θέατρο Φρύνιχος θα δοθεί η παράσταση “Αναφορά στον Γκρέκο” με τον Τάκη Χρυσικάκο και στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο “Η Εύα και το μήλο”, τρόποι και μέθοδοι σκηνικής εργασίας της θεατρικής περφόρμανς με υλικό από τη ζωή και το έργο της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού σε διδασκαλία Βασίλη Νούλα και Γκίγκης Αργυροπούλου.

Η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά θα μιλήσει με θέμα “Ο μίτος της διαχρονίας: Η υφαντική τέχνη της Εύας Σικελιανού”.

Παράλληλα, θα δοθεί παράσταση με τίτλο, «Αργαλειός - UrbanDig Δελφοί» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη. Διάλεξη με θέμα “Ο άγνωστος θεατής” θα δώσει ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης.

Εργαστήριο με θέμα “Από την ευλάβεια στην αμφισβήτηση” θα παρουσιάσει η Έρση Πήττα.

Διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής με θέμα “Αναπλάσεις - μεταγραφές στην τραγωδία: Από τον ‘Φιλοκτήτη’ του Βασίλη Ζιώγα στη ‘Μήδεια’ της Christa Wolf”.

Εργαστήριο με θέμα “Ο Ένας και το Πλήθος: Σύγκρουση και αφομοίωση” παρουσιάζει ο καθηγητής και σκηνοθέτης Γιάννης Λεοντάρης. Διάλεξη με τίτλο “Ο Κανών της Επιδαύρου. Συνήθειες και μύθοι ενός ‘ιδιαίτερου’ θεάτρου” θα δώσει ο Βίκτωρ Αρδίττης. Θεατρικό αναλόγιο θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Φλουράκης με θέμα “Αντιγόνη μου”, ενώ εργαστήρι με θέμα «Χορός: Ύλη και Έννοια- Όπως εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα» θα παρουσιάσει ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σε συνεργασία με τους Andrea Schmidt - Futterer και Dmitry Trubotchkin.

Τη γενική εποπτεία και οργάνωση του προγράμματος έχει ο Δημήτρης Τσατσούλης, καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και Θεωρίας της Επιτέλεσης Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών


http://www.avgi.gr/article/10968/8235185/to-programma-tou-europaikou-kentrou-delphon#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin