1 Ιουνίου 2017

Ακόμη 14 οικογένειες προσφύγων κατέφθασαν στην ΛΙΒΑΔΕΙΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκατέσσερις νέες οικογένειες προσφύγων υποδέχτηκε η Λιβαδειά τις προηγούμενες ημέρες, συμπληρώνοντας τα εβδομήντα διαμερίσματα που έχουν μισθωθεί για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης».
Οι νέες οικογένειες έφτασαν από διαφορετικές δομές φιλοξενίας και έχουν λάβει την τελική απόφαση μετεγκατάστασης τους από την Υπηρεσία Ασύλου για την Σουηδία και την Ολλανδία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς και οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΛ καλωσόρισαν τους νέους ωφελούμενους στον χώρο του Ζαππείου, καταδίκασαν τις αιτίες του πολέμου που τους οδήγησαν στην εγκατάλειψη του τόπου τους και ενημέρωσαν για  τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.
Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι υποχρεώσεις και η τήρηση των κανόνων που θα πρέπει να ακολουθούνται για το χρονικό διάστημα που θα διαμείνουν στη πόλη.
Ο νέος αριθμός των ωφελούμενων που διαμένουν στα 70 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά ανέρχεται στους 402, εκ των οποίων οι 245 είναι μικρά παιδιά.
Κάθε διαμέρισμα φιλοξενεί από μία οικογένεια προσφύγων.
Να θυμίσουμε ότι ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που θα φιλοξενήσει ο Δήμος Λεβαδέων και η ΚΕΔΗΛ μέχρι το τέλος του 2017 ανέρχεται στους 420 ωφελούμενους.

Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μεταγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin