21 Ιουνίου 2017

Τριτοκοσμικό το οδικό δίκτυο προς ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (από την πλευρά της ΑΡΑΧΩΒΑΣ)





Εξαιρετικά άθλιο το οδικό που  ενώνει την περιοχή του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ με το ΛΙΒΑΔΙ. Το σοβαρά προβλήματα επικεντρώνονται στο δρόμο από την διασταύρωση του ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ προς τα ΚΕΛΑΡΙΑ.
Αν δε, αναφερθούμε για την πρόσβαση προς την Φτερόλακκα...... καλύτερα να σωπάσουμε...ίσως ο ελαιώνας της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, είναι ευκολότερα προσβάσιμος.
Οι μεγάλες δηλώσεις, υποσχέσεις αρμοδίων και άλλες βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τον εκσυχρονισμό του εν λόγω οδικού δικτύου, έγιναν σαν το χώμα που ρίχνουν κάποιοι για να  σκεπάσουν τις μεγάλες τρύπες που έχουν ανοιχτεί στο οδόστρωμα. Κάποιοι λοιπόν για να  καλύψουν πρόχειρα τις αμέτρητες  λακούβες , τις έχουν γεμίσει με χαλίκια και άμμους...(αν αυτό δεν είναι τριτοκοσμικό άραγε τι είναι)...
Επίσης , δε νοείται δρόμος και να μην υπάρχει κεντρική διαγράμμιση , πόσο δε σε ορεινό οδικό δίκτυο που οι ομίχλες και γενικότερα η περιορισμένη ορατότητα  είναι στην ημερήσια διάταξη.

Για όλα τα παραπάνω δεν θα αναρτήσω φωτογραφίες ( οι οποίες είναι στην διάθεση του καθενός εάν βέβαια  τις ζητήσουν κάποιοι) γιατί θα κάνουν το γύρω της ΕΛΛΑΔΑΣ και όχι μόνο,  με τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο για τα κατά άλλα εκσυγχρονισμένο χιονοδρομικό Παρνασσού.

Είναι σαν να έχεις ένα κόσμημα να φορέσεις στο χέρι σου αλλά δεν έχεις χέρι...

Τώρα όσον αφορά το οδικό δίκτυο που ενώνει την Φτερόλακκα  με την ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ , σαν οδόστρωμα είναι αρκετά καλό και με υπαρκτή διαγράμμιση (αν και άσπρη αντί για κίτρινη).


Σε αυτό το κομμάτι υπάρχει βέβαια τεράστιο πρόβλημα με τις κατολισθήσεις σε συγκεκριμένα σημεία και που τα έργα αντιστήριξης είναι υποτυπώδες μέχρι και  ανύπαρκτα.
Από αυτά τα σημεία , είναι οι






 φωτογραφίες που δημοσιεύονται.

Το καλοκαίρι τρέχει, αλλά από ότι γνωρίζω δεν έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις σε αυτά τα κομμάτια του ορεινού δικτύου εκτός από μπάλωμα των λακούβων , εκτός και αν προμηθευτήκαμε το παρακάτω μηχάνημα που φαίνεται στο βίντεο και γίνει σοβαρή δουλειά.

Ακολουθεί το βίντεο :




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin