31 Μαρτίου 2023

Μια Αραχωβίτισσα αθλήτρια που διαπρέπει και σε διεθνές επίπεδο .





 




Η Μαρία Αικατερίνη (Μαριτινα) Παπασταθη από την Αράχωβα  τρέχει με τα χρώματα του ΕΧΟΣ Λιβαδειάς και προπονείται με τη σχολή σκι snowport και προπονητές τούς Χρυσόστομο Καραμανιδη και Άλεξ Παπαϊωάννου.

Στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Χιονοδρομικο Κέντρο Παρνασσού στις 27.28.29/3/2023
κατέκτησε το overall στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χιονοδρομίας πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία της u18 νεάνιδες κατέκτησε την 1η θέση στη τεχνική κατάβαση (slalom) με κύπελλο και χρυσό μετάλλιο 🏅
Αντίστοιχα και την 1η θέση στη γιγαντιαία τεχνική (Giant Slalom)με κύπελλο και χρυσό μετάλλιο 🏅
Στην κατηγορία  γυναικών κατέκτησε στο Τεχνικό Σλάλομ (slalom) 2η θέση και αργυρό μετάλλιο. Και στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση στη κατηγορία των γυναικών 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο 
Στην κατηγορία των γυναικών FIS (διεθνής αγώνες) κατέκτησε την 2η ελληνική θέση και αργυρό μετάλλιο.
Στη κατηγορία των FiS (διεθνής αγώνες) στο τεχνικό σλάλομ όπου συμμετείχαν και παγκόσμιες πρωταθλήτριες από την Σουηδία όπως Annaswenn Larsson και άλλες κατέκτησε την 4η θέση,και στην Γιαγαντιαια Τεχνική κατάβαση (Giant Slalom)FIS με συμμετοχές από Τουρκία, Κύπρο και άλλες χώρες πάλι την 4η θέση.
Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι η Μαριτινα φέτος συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIS ALPINE WORLD CHAMPIOSHIPS 2023  που διεξήχθη στο Courchevel Meribel για πρώτη φορά και στην Τεχνική κατάβαση (Slalom) όπου μάζεψε εμπειρίες για την επόμενη φορά.

 Επίσης συμμετείχε στις Ολυμπιακές ημέρες στη Ιταλία όπου συμμετείχαν 2500 αθλητές από 50 χώρες (eyof)   και συμμετείχε και σε camp της παγκόσμιας ομοσπονδίας Χιονοδρομίας FIS όπου και εκεί σαν νέα απέκτησε μεγάλες εμπειρίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαριτινα αγωνίζεται με εξοπλισμό της εταιρείας Nordica και στο τεχνικό και στο γιγαντιαίο σλάλομ όπου αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η εταιρεία sport+ski του Ντίνου Γραμματικοπούλου με έδρα τη Θεσσαλονίκη.



Το ταξίδι τώρα ξεκινά για τις επόμενες μεγάλες εμπειρίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που πίστεψαν σε εμένα και προχωράμε για τα καλύτερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin