30 Μαρτίου 2023

Στον απόηχο των διεθνών αγώνων στον Παρνασσό




 




Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στο ΧΚ Παρνασσού (από 23-29/3) οι διεθνείς (FIS) αγώνες του Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων 2023 για τις κατηγορίες Παίδων - Κορασίδων (Π1, Π2, Κ1, Κ2), Παμπαίδων - Παγκορασίδων (ΠΑΜ ΠΑΓ) και Αντρών-Γυναικών, Νέων και Εφήβων Νεανίδων (ΑΓΕΝ). Διοργανώτρια αρχή η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) και ο ΕΧΟΣ Λιβαδειάς.
Οι αγώνες έγιναν στην πίστα Βάκχος (Νο2) στα Κελλάρια, μία από τις τέσσερις συνολικά πιστοποιημένες πίστες του ΧΚΠ, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

H προσέλευση των αθλητών ήταν πολύ μεγάλη (πάνω από 120 αθλητές στο σύνολο), ενώ συμμετείχαν και πολλοί αθλητές από χώρες του εξωτερικού (Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Κύπρο, Λίβανο, Τουρκία και Ρουμανία).
Ξεχώρισαν οι συμμετοχές των: Swenn Larsson Anna (1991) SWE Παγκόσμιας κυπελλούχου, Henning Emelie (1999) SWE Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Hansson William (2001) SWE Πρωταθλητή Αμερικής και Ευρώπης, Braendholm Jesper (1999) SWE Πρωταθλητή Σουηδίας.
Όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων ήταν ο διεθνούς φήμης Έλληνας Πρωταθλητής (Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι 2023, στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας) Αλέξανδρος Γκιννής (A.J. Ginnis). Ο Αλέξανδρος έχει μεγαλώσει στην Αράχωβα κι έμαθε σκι στο ΧΚ Παρνασσού, τρέχει με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας και έχει δελτίο αθλητή στον ΣΧΟ Αράχωβας.

Το ΧΚ Παρνασσού, αρωγός πάντοτε στις προσπάθειες των αθλητών, βοήθησε τα μέγιστα για την επιτυχία αυτών των διεθνών αγώνων που προβάλουν το βουνό, την περιοχή μας, αλλά και τη χώρα μας γενικότερα.
Έτσι γι ακόμη μια φορά κατέβαλε μεγάλη

 προσπάθεια και παρά την έλλειψη χιονιού, διασφάλισε τη μέγιστη ποιότητα εντός των πιστών, ώστε η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) να διεξάγει τους αγώνες με ασφάλεια.

Από χιονοδρομικό Παρνασσού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin