16 Απριλίου 2022

Από την βράβευση του Νηπιαγωγείου Αράχωβας σε μαθητικό διαγωνισμό.





Βράβευση των εργασιών στο μαθητικό διαγωνισμό : «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου» (φωτο)





Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας δυνδιοργάνωσαν μαθητική δράση – διαγωνισμό με τίτλο «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου».

Στόχοι του διαγωνισμού ήταν:
Η καλλιέργεια ιστορικής μνήμης και ιστορικής συνείδησης των μαθητών
Η γνωριμία των μαθητών με την ιστορία του τόπου τους αξιοποιώντας γραπτά κείμενα, προφορικές μαρτυρίες, χάρτες, χαρακτικά, φωτογραφικό υλικό, αντικείμενα, έργα τέχνης, εικόνες της θρησκευτικής τέχνης, εκθέματα μουσείων, το τοπικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον.
Η σφυρηλάτηση δεσμών & αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα τους
Η απόκτηση από τους μαθητές μιας πιο σύνθετης αντίληψης του ιστορικού χρόνου μέσα από διερευνητική – ανακαλυπτική – συνεργατική διαδικασία
Η εξοικείωση με τις παραμέτρους της σχολικής έρευνας και την επιστημονική γενικότερα μεθοδολογία μέσα από τη μέθοδο project.
Η διεύρυνση των σχέσεων σχολείου – κοινωνίας και η σύνθεση παιδείας και πολιτισμού σε αυθεντικά πλαίσια μάθησης, έξω από τους τέσσερις τοίχους της σχολικής αίθουσας.
Η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και η συμβολή της στην απελευθέρωση από τους ίδιους τους μαθητές

Σήμερα στις 15 Απριλίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) κ. Ηλίας Κυρμανίδης και η διευθύντρια της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης κα.Ελένη Μπενιάτα, παρέδωσαν στους νικητές ψηφιακό εξοπλισμό ως έπαθλα .

Οι σχολικές μονάδες που βραβεύονται είναι:

Από την Π.Ε. Βοιωτίας: το Νηπιαγωγείο Αράχωβας και το 4 ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Από την Π.Ε. Εύβοιας: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας και το Γυμνάσιο Προκοπίου

Από την Π.Ε. Ευρυτανίας: το Δημοτικό Σχολείο Φουρνάς και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου

Από την Π.Ε. Φθιώτιδας: το 1 ο Δημοτικό Σχολείο Στυλίδας και το Γυμνάσιο Μώλου

Από την Π.Ε. Φωκίδας: το 2 ο Νηπιαγωγείο Άμφισσαςκαι το Γυμνάσιο Ευπαλίου

Στο πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) – Αντιπεριφεριάρχης κ. Ηλίας Κυρμανίδης δήλωσε: «Συνεπείς με την υπόσχεσή μας, ότι το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.θα καλύπτει δράσεις με έντονο πολιτιστικό ,πολιτισμικό ,ιστορικό και κυρίως εκπαιδευτικό αποτύπωμα, είχα σήμερα τη χαρά να παραδώσω στους εκπροσώπους των σχολείων, Νηπιαγωγείων, Γυμνασίων και Λυκείων, που πρώτευσαν στο διαγωνισμό «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου», τα θεσμοθετημένα έπαθλα .Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα την διευθύντρια κα.Ελένη Μπενιάτα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας» .

Ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κα ως Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, επαναλαμβάνουμε την ήδη αποδεδειγμένη βούλησή μας για συνέργειες και συνεργασίες με όλους τους φορείς και συλλόγους, σε δράσεις που αφενός θα αυξάνουν το παραγώμενο πολιτιστικό αποτέλεσμα και αφετέρου θα διαπαιδαγωγούν τις νέες και του νέους.




Αναδημοσίευση από https://www.lamiafm1.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin