5 Απριλίου 2022

Από την συνάντηση Μητσοτάκη - Σπανού

Ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό :

Συναντηθήκαμε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis, ώστε να τον ενημερώσω και να συζητήσουμε διεξοδικά μια σειρά ζητημάτων, που συνδιαμορφώνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές και τις κοινωνικές δράσεις στη Στερεά Ελλάδα.

Οι 7 κύριοι άξονες της συζήτησης ήταν:

✅ Η πορεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αλλά και η τελική διαμόρφωση του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021 – 2025, όπως και του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

✅ Οι δράσεις αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα στη βόρεια Εύβοια, όπου συζητήθηκαν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, οι αποζημιώσεις και η πορεία του σχεδίου ανασυγκρότησης.

✅ Οι εξελίξεις σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ και την επόμενη μέρα, οι οποίες έχουν ιδιαίτερο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στις Π.Ε. Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας.

✅ Η πορεία ωρίμανσης και υλοποίησης στα μεγάλα έργα, όπως οι οδικοί άξονες Θερμοπύλες – Αντίρριο, Λαμία – Καρπενήσι και οι παρακάμψεις Χαλκίδας – Ν. Αρτάκης – Ψαχνών, Βασιλικού και Αμαρύνθου.

✅ Η «ΟΧΕ Ασωπού» και συγκεκριμένα τα έργα απορρύπανσης και περιβαλλοντικού ελέγχου, καθώς και η ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων.

✅ Η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και η προοπτική ανέγερσης Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

✅ Η ανθρωπιστική συνδρομή στην Ουκρανία με παροχή επισιτιστικής βοήθειας και ετοιμότητα παροχής φιλοξενίας, σε συνεργασία με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με τις ανάγκες να παραμένουν πολλές και επιτακτικές, μονόδρομος είναι η συνεργασία, ο σωστός σχεδιασμός και η ιεράρχηση προτεραιοτήτων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin