2 Απριλίου 2022

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού...παραδείγματα προς μίμηση!

 

Συμβαίνει σήμερα στην πόλη της Ιεράπετρας...

Με διοργανωτή το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Νευροδιαφορετικότητα Νομού Λασιθίου.

Επιστημονικό συνεργάτη το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου «Παίξε Γέλασε», (www.paixegelase.gr),στον Άγιο Νικόλαο, υπεύθυνοι του οποίου μια ομάδα νέων επιστημόνων.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας.

Καθώς και με 30 και πλέον υποστηρικτές, χορηγούς, χορηγούς επικοινωνίας και πολλούς εθελοντές, όπως το Σύγχρονο Κέντρο Εργοθεραπείας - Ιχνηλάτης, από το Ηράκλειο, με υπεύθυνου και εδώ, νέους επιστήμονες.

διοργανώνεται σήμερα, με την συνδρομή όλων όσων προανέφερα, δράση με το όνομα Colour your day for Autism . "Χρωμάτισε την μέρα σου για τον Αυτισμό".

Κάτι τέτοιες δράσεις οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε, όπου κι αν γίνονται και να τις κάνουμε παράδειγμα προς μίμηση.

Κάτι τέτοιες στιγμές, όταν βλέπουμε νέα παιδιά, νέους επιστήμονες , όπως αυτούς της φωτογραφίας, να παλεύουν για να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία, να παλεύουν για να κάνουν το μέλλον κάποιων ιδιαίτερων παιδιών καλύτερο, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, να υποκλιθούμε και να πιστέψουμε πως ΝΑΙ...υπάρχει ελπίδα! 

Και να μην ξεχνάμε πως πίσω από κάθε φορέα που δημιουργεί υπάρχουν άνθρωποι. Αυτοί είναι που δημιουργούν, αυτοί είναι που συμμετέχουν, αυτοί είναι που μπορούν και αλλάζουν τον κόσμο, σιγά-σιγά και σταθερά.

Τελικά αυτοί είναι οι πραγματικοί δρόμοι Ελπίδας...


Γράφει, η Δήμητρα Παρασχαράκη



H Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και αποφασίστηκε  να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Στα πλαίσια αυτά, από τις 25 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου (Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό) διοργανώνονται διάφορες δράσεις σε όλο τον κόσμο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το Φάσμα του Αυτισμού αλλά και τα βήματα που χρειάζονται για την  ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία. Τέτοιες δράσεις είναι αγώνες δρόμου, προβολές ταινιών, διαλέξεις, φωτισμός ιστορικών κτιρίων με το χρώμα του αυτισμού κτλ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin