9 Απριλίου 2022

8 πρωθυπουργοί και πολλοί "κουστουμάτοι" μπλόκαραν σήμερα, τα στενά της Αράχωβας.

Το οικονομικό φόρουμ στους Δελφούς, έφτασε στο τέλος του.







Φόρουμ Δελφών: Μέρες και νύχτες στην Αράχωβα και τους Δελφούς- Η αθέατη πλευρά του Οικονομικού Φόρουμ






Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών άνοιξε τις πόρτες του και πάλι με φυσική παρουσία στους Δελφούς.
 Καθημερινότητα απ την Τετάρτη και μετά, η άφιξη κάποιου ξένου ηγέτη ή κάποιου σημαντικού επιχειρηματία 


Βέβαια οι κάτοικοι και οι μαγαζάτορες της Αράχωβας δεν είναι άμαθοι σε μεγάλα τζιπ και πολυτελή αυτοκίνητα να διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο του ορεινού χωριού της Βοιωτίας, ενός από τους πιο εμβληματικούς χειμερινούς προορισμούς της χώρας.


Από την Τετάρτη και μετά, όμως, οι σειρήνες των περιπολικών αναγγέλλουν την άφιξη κάποιας διπλωματικής αποστολής, κάποιου ξένου ηγέτη ή κάποιου σημαντικού επιχειρηματία.



Ήταν, για παράδειγμα, εντυπωσιακή η εικόνα της μεγάλης αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στην τελευταία του παρουσία στο Φόρουμ με αυτή την ιδιότητα, να σταματά στη μέση της Αράχωβας, προκειμένου να χαιρετήσει τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο είδε στο δρόμο. «Είσαι και πάλι στην έδρα σου», του είπε χαμογελαστός, καθώς ο ίδιος τον είχε γνωρίσει ως περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. 





Σημειωτέον, ο κ. Πάιατ προανήγγειλε ότι θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον μαζί με τη σύζυγό του Μαίρη στις αρχές Μαΐου, όπου το επόμενο πόστο του είναι ήδη έτοιμο. Απλώς, το κρατά ακόμα μυστικό.




Πρωινές εμφανίσεις

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έχει ανοίξει τις πόρτες του και πάλι με φυσική παρουσία στους Δελφούς, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο και στο ξενοδοχείο Αμαλία. Οι υψηλόβαθμοι καλεσμένοι είναι, πρακτικά, χιλιάδες και βασικά όλοι δίνουν το παρών στο ελληνικό «Νταβός»: πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, όλοι είναι εδώ. Ακόμα και πολλοί που απλά θέλουν να τους δουν και να δουν και αυτοί με τη σειρά τους. Όλοι, πάντως, θεωρούν ότι πρέπει να είναι αυτές τις μέρες στους Δελφούς. Η, δε, συμμετοχή του κοινού στα πάνελ του Φόρουμ είναι ως και εντυπωσιακή.


Στο υπαίθριο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου, όλοι συζητούν στα όρθια, στα μικρά τραπεζάκια που υπάρχουν, συνοδεία καφέ. Αυτό είναι το σημείο συνάντησης όσων φτάνουν στον χώρο, αλλά και όσων βγαίνουν από τις αίθουσες των πάνελ. Στο κεφαλόσκαλο υποδέχεται τους καλεσμένους, ως επί το πλείστον, ο ιδρυτής και ψυχή του Φόρουμ Συμεών Τσομώκος, ο οποίος φροντίζει όλα να είναι όσο πιο προσεγμένα γίνεται.

Την ίδια ώρα, στο μπαλκόνι του Αμαλία, 300 μέτρα πιο κάτω από το Πολιτιστικό Κέντρο, πολλοί καλεσμένοι μαζεύουν…ήλιο. Εκεί είναι με μαύρο attire ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος έχει ξεκινήσει τον οργανισμό Eteron, αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Βλάχος και Βαγγέλης Τσόγκας. Στο φουαγιέ του ξενοδοχείου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μλιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συζητά με ξένους διπλωμάτες με χαλαρό στυλ και χωρίς γραβάτα. Στο ίδιο ξενοδοχείο, πολλοί καλεσμένοι συνωστίζονται για να εξασφαλίσουν θέση σε μια μικρή αίθουσα για τη συζήτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη με τον Παύλο Τσίμα, με τον κ. Πιερρακάκη από το σπίτι του λόγω covid. Η προσέλευση είναι τέτοια που αρκετοί μένουν εκτός παραπονούμενοι.

Ο Βασίλης Κικίλιας με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο γέμισαν την αίθουσα της συζήτησης τους και συζητούν με ξενοδόχους και παράγοντες του τουρισμού, ενώ η Τζένη Μπαλατσινού στέκεται διακριτικά δίπλα στον σύζυγό της. Λίγο πιο αργά, ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνει παράμερα τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην κυβέρνηση του οποίου υπηρέτησε, λίγο μετά τη συζήτησή του με τον φίλο του, πρώην υπουργό Ανάπτυξης της Γερμανίας και διευθυντή της Καγκελαρίας επί σειρά ετών, Πέτερ Αλτμάιερ.

Ραντεβού στην Αράχωβα


Δεν είναι ότι οι Δελφοί δεν έχουν εστιατόρια. Τουναντίον, το Πατρικόν και ο Γαργαντουάς μαζεύουν πολύ κόσμο για…παϊδάκια, με τον Νότη Μηταράκη και τη διπλωματική αποστολή της Βόρειας Μακεδονίας, μεταξύ άλλων, να τα τιμούν. Άλλοι πιο τολμηροί, δε, επιλέγουν το Γαλαξίδι, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά να πηγαίνει χθες το βράδυ την Εσθονή επίτροπο Ενέργειας Κάντρι Σίμσον παρά θιν’ αλός, παρέα με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το βράδυ όλοι δίνουν ραντεβού στην Αράχωβα. Κάποιοι ήδη κάνουν την εμφάνιση τους από το πρωί για καφέ στην πλατεία της Αράχωβας, όπως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μετά το μεγάλο «μπάσιμο» στην ΙΟΝ ή ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος εμφανίζει αντοχές και μετά τις νυχτερινές εξόδους.

Η περιώνυμη «Παναγιώτα», δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η παλιά ταβέρνα που έχει γίνει πλέον ένα κλασικό spot του χειμερινού προορισμού, με τα λευκά τραπεζομάντηλα, το καλό κρέας και το σπιτικό τσίπουρο για τους καλούς πελάτες μαζί με το γλυκό, δουλεύει υπερωρίες. Εκεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεξιώθηκε ομολόγους του υπουργούς ευρωπαϊκών χωρών, εκεί δήμαρχοι και παράγοντες ευρωπαϊκών τραπεζών συζητούν για οικονομικά εργαλεία με πικάνιες και rib eye, συνοδεία magnum μπουκαλιών με κόκκινο κρασί. Ίδια εικόνα και το Σάββατο και όσο περνά η ώρα, δυναμώνει η ένταση της μουσικής, με τον Αντώνη Ρέμο και την Άννα Βίσση να δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες στο Φόρουμ να χαλαρώσουν κάπως.

Το μεγάλο «μπαμ», όμως, γίνεται στο Le Sapin, το μπαρ στο κέντρο της Αράχωβας. Ανεξαρτήτως του αν το μαγαζί είναι κλεισμένο για private events, όπως ένα κάλεσμα της «Παπαστράτος» σε στελέχη και πελάτες, όλοι περνούν από εκεί για ένα ποτό. Υπουργοί της κυβέρνησης, όπως η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Στέλιος Πέτσας, επιχειρηματίες, όπως ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners, αλλά και ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης της V&O. Υπάρχει, βεβαίως, και υπουργός που έγινε talk of the…village και απασχόλησε τα πρωινά πηγαδάκια του Σαββάτου, αλλά πώς αλλιώς θα έχουν ενδιαφέρον αυτά τα gatherings;

Και επειδή τα πετυχημένα πάρτι πρέπει να έχουν και συνέχεια, ίδιο ήταν το σκηνικό και το βράδυ της Παρασκευής στο μαγαζί του Χάρη Σπύρου, εκ νέου με οικοδεσπότη τη γνωστή καπνοβιομηχανία. Το πάρτι, πάντως, μεταφέρθηκε στον δρόμο, ενώ άλλοι κατέληξαν στο Epsilon, αλλά και στην κλασική «Ακουαρέλα». Νωρίτερα, επιχειρηματίες και βουλευτές είχαν βρεθεί στην Panagiota Plus, στο κέντρο της Αράχωβας, με την Ιουλία Τσέτη της Unipharma να κλέβει την παράσταση.

Όλοι, πάντως, έδιναν  ραντεβού για τη σημερινή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν και τον Φλόριαν Έντερ του Politico. Και πολλοί ετοιμάζονται για Σαββατοκύριακο στην Αράχωβα, καθώς αν είσαι στην Αράχωβα το Σάββατο, γιατί να μην μείνεις και την Κυριακή




Μέσα σε όλο το παραλήρημα, σήμερα μετά στο τελευταίο μεγάλο γεύμα  στα "ορεινά" της Αράχωβας ,  αναγκαστικά οι κάτοικοι της Αράχωβας  που είχαν σταθμεύσει νόμιμα , αναγκάστηκαν έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας  και απομάκρυναν τα αυτοκίνητα τους -όπως άλλωστε θα συμβεί και  στο Πανηγυράκι-, διασφαλίστηκαν  καμία 30 άρια θέσεις πάρκινγκ για τους επίσημους, αλλά βέβαια δεν έφθαναν καθώς κάθε επίσημος είχε 4-5 αυτοκίνητα συνοδευτικά δηλαδή πάνω από 40 οχήματα. Ειδικά σήμερα μαζί με  την επιστροφή από Χιονοδρομικό, έγινε το αδιαχώρητο.

Άντε να τους καλοδεχτούμε και στο Πανηγυράκι. 

Με πληροφορίες και από το https://www.protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin