20 Δεκεμβρίου 2020

Παρνασσός και Αράχωβα ώρα μηδέν




www.lay-out.gr






Το βουνό έχει ντυθεί στα λευκά, ωστόσο κανένας επισκέπτης δεν μπορεί να το απολαύσει, καθώς το χιονοδρομικό είναι κλειστό.


Παρόμοια εικόνα και στην Αράχωβα, όπου τα πράγματα είναι τραγικά, σύμφωνα με τον κ. Σκληβανιώτη, καθώς όλες οι επιχειρούνήσεις δουλεύουν τους τρεις με τέσσερις μήνες του χειμώνα. Τώρα η σεζόν έχει χαθεί.


=============================



Η εμφάνιση του κορονοϊού και το γενικό lockdown με τις όποιες οικονομικές συνέπειες έχουν επηρεάσει στο μέγιστο βαθμό την “Μύκονο” του χειμώνα που “στενάζει” κάτω από την οικονομική δυσπραγία που άλλωστε έχει πλήξει όλη την Ελλάδα.


Και σε αυτό φυσικά δεν έχει αφήσει αμέτοχη την πόλη της Αράχωβας και την περιοχή γενικότερα που έχει πλέον “βουλιάξει” όχι όπως λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά σε εντελώς αντίθετο ρυθμό. Η Αράχωβα “βούλιαξε” όχι από τον κόσμο που κατά χιλιάδες την επισκέπτοταν αλλά από τις οικονομικές επιπτώσεις στον αρνητικότερο βαθμό…




Η Μαρία Σκουρολιάκου βρέθηκε στην Αράχωβα και “αποτύπωσε” κατά τον καλύτερο τρόπο αυτό που “βιώνει” ο κόσμος της περιοχής.

“Τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα” θα μας πει ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς. 




Και θα συνεχίσει στο ρεπορτάζ του www.lay-out.gr: “Ο κόσμος είναι πολύ περιορισμένος. Οι επαγγελματίες της περιοχής μας περίμεναν αυτή την εποχή για να δουλέψουν. Δυστυχώς για τους λόγους που ξέρουμε αυτό δεν έγινε κι έτσι η περιοχή γενικότερα αντιμετωπίζει την οικονομική δυσπραγία και δεν ξέρουμε αυτό πως θα αντιμετωπιστεί αφού τα έξοδα τρέχουν“.

Ο Γιάννης Σταθάς μας είπε ότι γενικά οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι πήραν τα βοηθήματα από το κράτος όπως όλοι αλλά αυτό όπως τόνισε “είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Ένα απλό χάδι στον… άρρωστο”

Πάντως ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας έχει προσπαθήσει με τις όποιες του δυνατότητες να βοηθήσει τους δημότες του όπως εξηγεί ο Γιάννης Σταθάς: “Οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, Κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Αλλά σίγουρα δεν φτάνει με τίποτα. Από κει και πέρα στις ευπαθείς ομάδες προσπαθούμε μέσω των κοινωνικών προσφορών να δώσουμε μια ανάσα αγάπης σε αυτούς τους ανθρώπους την Αράχωβα το μόνο που λειτουργεί στον χώρο της εστίασης είναι το take away. Αλλά κι εδώ ελλείψει κόσμου τα πράγματα είναι περιορισμένα. Ένα από τα καταστήματα που δουλεύει με αυτόν τον τρόπο είναι το “Οίστρος by aktida”. Η ιδιοκτήτρια Ακτίδα Κορίτου μας λέει σχετικά: “Υπάρχει σίγουρα πολύ μεγάλη μείωση και έχουμε δυστυχώς πάρα πολύ μεγάλη πτώση. Έτσι επιλέξαμε το take away για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε κάπως. Αλλά σίγουρα αυτό δεν φθάνει Κορίτου σίγουρα φέρνει στο μυαλό της τις παλιές καλές εποχές αλλά δηλώνει και αισιόδοξη: “Θα το υπομείνουμε και αυτό. Τι να κάνουμε. Τις προηγούμενες χρονιές “βουλιάζαμε’ από κόσμο. Τώρα πάμε να “βουλιάξουμε” διαφορετικά. Ελπίζω όλα να τελειώσουν κάποια στιγμή και να ξαναβρούμε τη ζωή που είχαμε”

Και η κα Κορίτου έδωσε και το μήνυμα εν όψει εορτών: “Είμαστε στη διάθεση του κόσμου να του “στρώσουμε” το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όποιοι θέλουν μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας και να το κάνουμε είτε με take away είτε με delivery στο τηλέφωνο 6984035087”

Αποχαιρετώντας την Αράχωβα είπαμε και μεις αυτό που μας “αποτύπωσαν” οι άνθρωποι της περιοχής: “Να φύγει αυτή χρονιά και να μην ξανάρθει 

===========================================================

Δείτε σχετικά βίντεο από το mega Channel που είχε ζωντανή σύνδεση με το Λουκά Σκληβανιώτη και με το Κο Καμπουρακη που μίλησε με τον δήμαρχο ΔΑΑ κο Σταθά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin