29 Δεκεμβρίου 2020

240 Χιλ. Ευρώ για ΤΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ



Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ

Ενημερωτικό Δελτίο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης προχώρησαν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την επισκευή του Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων.

Με την υπογραφή της σύμβασης, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, η Περιφέρεια ανέλαβε και τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Φωκίδας με προϋπολογισμό 240.000€.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου: «Επισκευή Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων», το οποίο βρίσκεται στη θέση «Πιτιμάλικο» και σε υψόμετρο 2.000 μέτρων του όρους Βαρδουσίων.

Στο ορειβατικό καταφύγιο «Νάσος Τζάρτζανος», το οποίο βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου, του Δήμου Δελφών, θα εκτελεστούν:

·        Χωματουργικά έργα.

·        Τεχνικά έργα.

·        Οικοδομικές εργασίες.

·        Η/Μ εργασίες.

«Προχωρούμε, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας, σε ένα καθαρά αναπτυξιακό έργο για τη Φωκίδα. Το ορειβατικό καταφύγιο «Νάσος Τζάρτζανος» προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και η επισκευή του θα συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των Κοινοτήτων Αθανασίου Διάκου, Μουσουνίτσας, Αρτοτίνας, Στρώμης, Συκιάς, Μαυρολιθαρίου και της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

 
Fokida news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin