3 Νοεμβρίου 2020

Σχετικά με την 14ημερη καραντίνα της Βοιωτίας

ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ COVID 19


Το γεγονός ότι άλλαξαν πριν δύο μέρες τα επίπεδα ελέγχου της πανδημίας,από 4 σε 2 και ο νομός Βοιωτίας ,από την Τρίτη 3  Νοεμβρίου, μπαίνει στο επίπεδο αυξημένου  κινδύνου ( ΚΟΚΚΙΝΟ), δε σημαίνει πως ο χρόνος των 14 ημερών πρέπει να μετρήσει από αύριο και όχι από τις 23 Οκτωβρίου που μπήκαμε στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης (ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ), που συγχωνεύθηκε  με το ΚΟΚΚΙΝΟ.

Το 14ήμερο λήγει την ερχόμενη Πέμπτη  5 Νοεμβρίου και θεωρούμε αυτονόητο πως θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση του Νομού.
Αυτό εξάλλου ζητάμε σήμερα με κοινή επιστολή μας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι Δήμαρχοι του Νομού και η Αντιπεριφερειάρχης.

Σαφέστατα η Δημόσια Υγεία είναι πάνω από όλα,αλλά οι αποφάσεις πρέπει να επικαιροποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τα νεώτερα δεδομένα.

Η εικόνα των κρουσμάτων ,στο Ν.Βοιωτίας, δείχνει να είναι σε χαμηλό επίπεδο και αυτό πρέπει να αξιολογηθεί, από τους ειδικούς επιστήμονες, ώστε να κριθεί αν πρέπει να παραμείνει στο ΚΟΚΚΙΝΟ  ή να κατέβει στο επίπεδο επιτήρησης ( ΚΙΤΡΙΝΟ).

Η αντίδραση των επαγγελματιών ΕΣΤΙΑΣΗΣ πρέπει να εκτιμηθεί σοβαρά, εφόσον τα  επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν  ελεγχόμενη κατάσταση.
Είναι δύσκολοι οι καιροί για την επιβίωσή τους και απαιτείται προσοχή στις αποφάσεις, ώστε να αποτραπεί όσο είναι δυνατό το έσχατο και μη αναστρέψιμο επίπεδο για τα καταστήματα ,το ΜΑΥΡΟ

Το κείμενο είναι από τον Δήμαρχο Αλιαρτου - Θεσπιέων κο Ντασιώτη

1 σχόλιο:

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin