8 Νοεμβρίου 2020

Όταν το brand name "ΑΡΑΧΩΒΑ " προκαλεί μπαρουφολογίες στα ΜΜΕ.



Άδεια η πόλη...που πήγαν όλοι...







Το τελευταίο δεκαήμερο τόσο το διαδίκτυο αλλά και περισσότερο τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας , με στόχο να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους αλλά και την ακροαματικότητα τους , πρόβαλαν ανελλιπώς την Αράχωβα , δηλαδή την βασίλισσα του χειμώνα  , με αναφορές που στην αρχή τις θεωρούσες αρνητικές. 

Τροφή για αυτά τα δημοσιεύματα όμως , έδωσαν   δικοί μας άνθρωποι και μάλιστα 2 κατηγορίες πολιτών. Η μία , για να έρθει στην δημοσιότητα η προσφορά  κατοικιών και η 2η κατηγορία που έστειλε δημοσίευμα σε κεντρικό σάιτ των Αθηνών για την μη δημιουργία τεστ κορονωιού  από τον ΕΟΔΥ ώστε να φθαρεί η νυν δημοτική αρχή για την άποψη της ότι τα τεστ δεν έπρεπε να γίνουν το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο αλλά μεσοβδόμαδα στους ντόπιους κατοίκους. (άποψη όμως που δεν είχε διευκρινιστεί εξαρχής)

Αποτέλεσμα όλου αυτού του ντόρου, ήταν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Ελλάδας, να αναφερθούν στην Αράχωβα. Όλες οι εκδοχές βέβαια ήταν παρατραβηγμένες και σήμερα ο καθένας πήρε τις απαντήσεις που έπρεπε να έχει λάβει από την πρώτη στιγμή.

 Ωστόσο η λέξη Αράχωβα , για μία ακόμη φορά βρέθηκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων με τελικό κέρδος για όλους τους ενασχολούντες με τον τουρισμό,  μια ακόμη πανελλήνια διαφημιστική  εκστρατεία, την οποία όμως θα χαιρόμασταν αφάνταστα αν την είχαμε δημιουργήσει από μόνοι μας επαγγελματικά , με το αρμόδιο γραφείο μάρκετινγκ του Δήμου μας , ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ. 

Εγώ σαν γραφείο τύπου ΣΤΑΘΑ,(όπως με αναφέρουν κάποιοι) δεν έχω αυτές τις δυνατότητες κύριοι τρομολάγνες και σκευωροί.

 

Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια και τα μηνύματα συμπαράστασης που δημοσιεύθηκαν όλες αυτές τις ημέρες για τα δήθεν αρνητικά δημοσιεύματα που τελικά έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα .

"Οι Οζόλες Λοκροί κάτοικοι της Αράχωβας στην τρισχιλιετή παρουσία τους δεν προσκύνησαν Πέρσες, Γαλάτες, Ρωμαίους, Γότθους, Βουλγάρους, Τούρκους, Ιταλογερμανούς.....θα φοβηθούν τους μικροτσούτσουνους? "


Ελευθερία ή θάνατος . Ή εμείς ή τα τεστ.  Η Αράχωβα ποτέ δε πεθαίνει . Επάνω τους αδέρφια!  "


" Καλές οι selfie και το facebook κυρίες κ κύριοι τοπικοί άρχοντες! Η "διαφήμιση" κ η "μ@λακία" όμως ως γνωστόν πληρώνεται! Κ δυστυχώς την αυτοπροβολή σας,την αλαζονεία και την πολιτική σας ανικανότητα...την πληρώνουν άδικα οι πολίτες του νομού και όχι εσείς...για την ώρα!...Μπράβο στον δήμαρχο κύριο Ιωάννη Σταθά για τον χειρισμό των ελέγχων στην Αράχωβα! " 


Και τελικά ήρθε η σημερινή ημέρα και τα τεστ έγιναν , και ήταν όλα αρνητικά (όχι ότι δεν έχουμε κρούσματα) και η Αράχωβα και το Λιβάδι δεν έχουν την επισκεψιμότητα που αναφέρθηκε .


 
Μάλιστα αν και έγιναν και πάλι για 3η φορά ρεπορτάζ από την Αράχωβα για το λόγο αυτό  και πάλι ανέφεραν ότι οι εξοχικές κατοικίες ήταν γεμάτες , πράγμα που ούτε αυτό ισχύει.

Όσον αφορά τις εξοχικές κατοικίες στο Λιβάδι , αν και υπάρχουν πάνω από 1200 κατοικίες, η πληρότητα τους δεν ξεπερνούσε το 15 % , καθότι 2 ημέρες τώρα έγινε διακριτική  αυτοψία στις περισσότερες από αυτές. 
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το οδοιπορικό που κάναμε σε διάφορα σημεία της περιοχής μας και μας απέδειξαν την λιγοστή παρουσία επισκεπτών. (Δεν χρειάζεται να δείξουμε σπίτια αλλά τοπία για να γίνει αντιληπτό ότι διασχίσαμε τα πάντα)


Από το δικό μας Ζεμενό 





Από το Πανόραμα  στο ΚΡΟΚΙ






Εντυπωσιακό σημείο στο Λιβάδι Παρνασσού. 



Όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο που ακολουθεί, Κυριακή μεσημέρι και κάναμε να διασχίσουμε την Αράχωβα από άκρη σε άκρη στον μαγικό χρόνο 2 λεπτών και 50 δευτερολέπτων!!!








Για το τέλος , αφήσαμε το έργο της τοπικής  αστυνομίας που είτε μας αρέσει είτε όχι , βρίσκεται συνεχόμενα στον δρόμο και από την αρχή αυτού του 2ου κύματος και με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει από το αρχηγείο, έχει προβεί σε χιλιάδες ελέγχους , σε άπειρες παρατηρήσεις και γενικότερα προσπαθεί να τηρήσει στο μέτρο του δυνατού , τις καλύτερες συνθήκες για την εναρμονισμένη συνύπαρξη επισκεπτών-κατοίκων και τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων. 




Το αισιόδοξο μήνυμα της ημέρας , είναι ότι η ζωή συνεχίζεται ακόμη και με αυτές τις δυσκολίες και ένας ακόμα πολιτικός  γάμος πραγματοποιήθηκε στο ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ.





 Βεβαίως πιο εντυπωσιακό ήταν όλοι αυτοί οι γάμοι να ήταν θρησκευτικοί στην μοναδική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου . ( Πάτερ Κων/νε σχώραμε..😄😄) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin