20 Νοεμβρίου 2020

Προς εξαφάνιση όλα τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα

Οι κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας κατάφεραν να συρρικνώσουν τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων στις Κυκλάδες στο ¼ του πραγματικού αριθμού διαθέσιμων τουριστικών κλινών, τονίζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ", Αντώνης Καρατάσος, σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ, σύμφωνα με την οποία  στις Κυκλάδες το 73% των διαθέσιμων κλινών είναι σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.


Ειδικότερα ο κ.Καρατάσος υπογραμίζει:

"Συγχαρητήρια (!) στις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας, που κατάφεραν να συρρικνώσουν τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, στο ¼ του πραγματικού αριθμού διαθέσιμων τουριστικών κλινών.

Δηλαδή οι 3 στους 4 τουρίστες, μένουν σε δωμάτια που δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε θα ελεγχθούν ποτέ, αν πληρούν έστω και τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής για τους πελάτες τους!

Οι 3 στους 4 τουρίστες, δεν καταβάλλουν υπέρ του ελληνικού δημοσίου και των Δήμων, ούτε ένα λεπτό του ευρώ, για ΦΠΑ, Τέλη παρεπιδημούντων, φόρο διαμονής!

Ενώ το 2015 το 95% των τουριστών έμεναν σε αδειοδοτημένα και ελεγμένα τουριστικά καταλύματα, το 2020 το ποσοστό έγινε 27%. Εκπληκτική πρόοδος!

Προφανώς σε 1-2 χρόνια η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εξαφανίσει όλες τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων.

..κάπως περίεργα υλοποιείται το όραμα της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin